Šport
19 ogledov

Evropski klubi želijo SP aprila in maja

Blatter se v intervjuju za švicarsko revijo ni "šparal". (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Združenje evropskih nogometnih klubov (ECA) bo v ponedeljek predstavilo predlog, po katerem bi bil termin svetovnega prvenstva, ki ga bo leta 2022 organiziral Katar, aprila ali maja, ne pa v tradicionalnem terminu junija in julija.

Združenje evropskih nogometnih klubov bo na sestanku z Mednarodno nogometno zvezo Fifo v Zürichu krovni svetovni nogometni organizaciji predlagalo, naj bo mundial leta 2022 med 28. aprilom in 29. majem. Tekme skupinskega dela naj bi se začenjale ob 18., 20.30 in 23. uri po lokalnem času, tekme na izpadanje pa bi bile na sporedu z začetkom med 19. in 22. uro.

Predlog združenja ECA gre na roko nogometašem, ki bi se tako izognili izjemno visokim temperaturam, ki vladajo v Zalivu v tem času. "Verjamemo, da gre za najboljšo možno rešitev," je dejal predsednik ECA, Karl-Heinz Rummenigge.

Konec klubske sezone v juniju

Če bi mundial odigrali aprila ali maja, bi to obenem pomenilo manj prekinitev domačih lig, kot pa, če bi bilo SP na sporedu novembra ali decembra. Res pa je, da bi se nekaj domačih prvenstev s finali pokalnih tekmovanj končalo šele junija.

Svetovno prvenstvo januarja ali februarja v Katarju pa ne pride v poštev, saj se termin križa z zimskimi olimpijskimi igrami leta 2022.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.