Šport
15 ogledov

Kdo je med 23 najboljšimi za leto 2014?

Ribery Messi Ronaldo zlata žoga  Zürich podelitev Youtube
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je objavila seznam imen za nogometaša leta. Na njem je tudi šest članov nemške reprezentance, ki je letos osvojila naslov svetovnega prvaka. Za to sezono bodo ime zmagovalca objavili 12. januarja na gala prireditvi.

Seznam kandidatov bodo na nekaj najožjih imen skrčili 1. decembra, dotlej pa so na njemu: Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Manuel Neuer, Thomas Müller, Mario Götze, Toni Kroos, Arjen Robben, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Gareth Bale, Karim Benzema, Sergio Ramos, James Rodríguez, Zlatan Ibrahimović, Yaya Touré, Ángel di María, Diego Costa, Thibaut Courtois, Eden HazardPaul Pogba, NeymarAndrés Iniesta in Javier Mascherano.

CR7 brani naslov

Argentinski superzvezdnik Messi se za naziv poteguje že petič, med letoma 2009 in 2012 je bil štirikrat zapored nepremagljiv. V lanski sezoni je naslov najboljšega nogometaša na svetu, drugič v svoji karieri, osvojil Portugalec Cristiano Ronaldo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.