Šport > Nogomet
51 ogledov

Martino: "Čestitke Ronaldu, najboljši pa je še vedno tu"

gerardo martino barcelona trener EPA
Barcelono v četrtek čaka povratna tekma španskega pokala pri Getafeju, kjer naj bi Lionel Messi še tretjič zapored od prve minute sedel na klopi. Ali pač?

Trener Gerardo Martino mora z Barcelono ubraniti visoko prednost s prve tekme na Camp Nouu, kjer je Getafe izgubil kar z 0:4 in bil prva "žrtev" Lionela Messija, ko je Argentinec prvič v novem letu in prvič po težji poškodbi stopil na zelenico in v nekaj minutah zabil dva gola.

Štirikratni zmagovalec izbora za zlato žogo se je v ponedeljek iz Züricha enkrat za spremembo vrnil kot poraženec, Martino pa je poleg čestitk Cristianu Ronaldu poudaril, da je po njegovem mnenju boljši igralec še naprej njegov someščan iz Rosaria, ki mu je tudi pustil odprta vrata za morebiten povratek v prvo postavo.

Odločitve še ni

"Jasno, da sva se pogovarjala o tem, vprašal sem ga, kako se počuti. Situacija je zdaj drugačna, kot je bila prejšnji teden, opravil je nekaj dobrih treningov. Deluje močno, zdaj ima več možnosti za to, da bo začel in končal tekmo, " je razložil Martino.

"Ne bi bilo pametno tvegati Messija ali katerega koli drugega igralca, čeprav menimo, da tveganja ni več. Skušamo priti v situacijo, ko bo začel vrhunsko pripravljen. Na zadnjih dveh tekmah je prišel v igro v drugem polčasu in izgledal močno. To je dobra priložnost, toda odločiti se še moramo, če bo začel."

Najboljši nogometaš in najbolje nagrajeni

Barça bo na jug Madrida odpotovala brez Andrésa Inieste, Jordi Alba in Sergio Busquets pa sta dobila Martinov "rotacijski" počitek. Za argentinskega stratega se kljub podelitvi najprestižnejše individualne nagrade v ponedeljek, ki je romala v roke Ronaldu, ni spremenilo prav nič. Najboljši je še vedno Messi.

"Poglejte ... Najprej bi rad čestital Cristianu Ronaldu, jasno, tako kot vsem, ki so zmagali. To je zelo pomembna nagrada, ki še polepša sezono trenerjev in igralcev. Čeprav me ni bilo tam, mi ni ušla pomembnost, ki jo predstavlja takšna nagrada. Jaz menim, da je najboljši nogometaš en, najbolje nagrajen pa drugi. In najboljšega imamo mi tukaj. Ampak on si le želi, da bi mu šle reči dobro pri Barceloni in v argentinski reprezentanci. Menim, da ne razmišlja o zlati žogi," je še povedal Martino.

"Naš cilj je, da smo v dobrem položaju ob koncu sezone, jasno je, da klub potrebuje naslove, ker je iz leta v leto igral tako dobro. Trenerji načrtujejo vnaprej in mislim, da to počnemo dobro. Še vedno se moramo skupaj z igralci še veliko naučiti, tudi glede ostalih ljudi v klubu in tem, kaj Barça pomeni kot institucija. Imamo nogometaše z izvrstnimi sposobnostmi, ki lahko dobivajo tekme v različnih okoliščinah. Predvsem se nikoli ne naveličajo zmagovanja. Če imaš takšne igralce, potem je veliko lažje doseči cilje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.