Šport
18 ogledov

Blatter bo spet kandidiral

Blatter SP 2014 pred žrebom Costa do Sauipe resort Sao Joao da Mata Bahia EPA
Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Sepp Blatter je danes tudi uradno potrdil, da bo kandidiral še za peti mandat na čelu Fife. Volitve bodo maja naslednje leto.

"Izvršnemu komiteju sem sporočil, da bom sprejel zahteve različnih združenj in zvez ter kandidiral za peti mandat na čelu Fife," je povedal 78-letnik. Blatter je na čelu Fife že od leta 1998, v zadnjih mesecih pa je bil tarča kritikov evropskih nogometnih predstavnikov. Fifo trenutno pretresa tudi sum o podkupovanju pri izboru gostiteljev svetovnih prvenstev leta 2018 in 2022.

"Najprej naj povem, da ne kandidiram - sem jim na voljo. Fifa je storitev in želim ji služiti še naprej. Pred svetovnim prvenstvom so z mano v stik vstopili predstavniki petih od šestih konfederacij ter mi dejali, da naj ostanem njihov predsednik, ker nimajo drugega kandidata," je še povedal Švicar na čelu Fife. Blatter je po tem, ko je nastopil četrti mandat leta 2011 dejal, da bo njegov zadnji, a očitno si je v zadnjih mesecih premislil.

Volitve novega predsednika bodo na naslednjem kongresu Fife v Zürichu 29. maja 2015. Kandidature so odprte do 29. januarja. Trenutno ima Blatter zgolj enega protikandidata. To je Francoz Jerome Champagne, ki je kot član izvršnega obora pri Fifi deloval kar 11 let, organizacijo pa zapustil leta 2011.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.