Šport
20 ogledov

Fifa? Vsa ta korupcija ... fuj!

Gary Lineker (Anglija) – 10 golov (1986, 1990) Žurnal24 main
Legendarni angleški napadalec Gary Lineker je prepričan, da bi morale največje reprezentance bojkotirati svetovna prvenstva.

Nekdanji kapetan Anglije Gary Lineker je mnenja, da bi morale nekatere reprezentance bojkotirati tekmovanja pod okriljem Mednarodne nogometne zveze (Fife), dokler se nekatere reči ne spremenijo.

Fifo je v zadnjem času spremljalo kar nekaj škandalov zaradi korupcije, še posebej glede odločitve o dodelitvi svetovnega prvenstva leta 2022 Katarju. O slednji pravkar poteka preiskava, ki naj bi bila končana septembra. Nekdanji angleški napadalec je mnenja, da se reči ne bodo spremenile, dokler se vodilnim možem Fife po robu ne postavijo tudi največje reprezentance na svetu.

Morali bi se postaviti za reči, ki jih smatramo za pravilne. Če to pomeni, da nikoli več ne bomo gostili svetovnega prvenstva, tudi prav. Vsa zadeva bi se spremenila le v primeru, da bi nepokvarjene zveze dejale, da ne mislijo sodelovati na fifinih turnirjih. A v to težko verjamem, preveč tega bi bilo na kocki," je dejal Lineker.

Blatter je diktator

Ta je bil del angleške kandidature za SP 2018, ki ga je nato dobila Rusija, istočasno pa je bil za naslednjega gostitelja izbran tudi Katar. "Z Davidom Beckhamom sva odšla na hamburger dan pred izbiro Katarja, dejal sem mu, da je že vse odločeno. Edini smo se trudili, da bi h kandidaturi pritegnili vplivne osebnosti, na primer princa Williama in takratnega premierja Davida Camerona. Vsi ostali so že vedeli, kaj se bo zgodilo. Kar slabo ti je, ko gledaš početje Fife. Korupcija pri vrhu je neznosna. Sepp Blatter organizacijo že dolgo vodi kot diktator, storil je ogromno neumnosti," je še dejal Lineker, ki je zabil 48 golov na 80 tekmah v angleškem dresu, bil pa je tudi prvi strelec svetovnga prvenstva v Mehiki leta 1986. 

"Odločitev za Katar je bila neumna. Nič nimam proti ideji, da se mundial igra v različnih državah po svetu, a vsak normalen človek bi pomislil na to, da bo v Katarju poleti zelo vroče. Treba je biti previden pri besedah, a vsa ta korupcija ... fuj!" je zaključil Lineker.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.