Šport > Nogomet
18 ogledov

Japonska bi vskočila namesto Katarja

katar sp 2022 mundial EPA
Potem ko so se pojavile obtožbe o korupciji pri pridobivanju organizacije nogometnega svetovnega prvenstva leta 2022 v Katarju, so se Japonci že ponudili za nadomestnega gostitelja, če Fifa Katarju odvzame prvenstvo.

Predsednik japonske nogometne zveze Kunija Daini je dejal, da bi Japonska, ki bo leta 2020 v Tokiu gostila olimpijske igre, lahko gostila tudi SP 2022, če bo to potrebno.

"Če bo Fifa iskala alternativo, smo mi kandidati. Imamo stadione, ki izpolnjujejo vsa merila za prvenstvo," je v pogovoru za francosko tiskovno agencijo AFP povedal Daini in dodal: "Leta 2020 gostimo olimpijske igre. Če bo možnost, bi radi gostili tudi SP, ampak ne vem, kakšna je verjetnost za tak razplet."

Možnosti, da Katar izgubi prvenstvo, so kljub različnim obtožbam po mnenju poznavalcev minimalne. Etična komisija Fife preiskuje kritik polno kandidaturo Katarja, prav tako je ta država črno piko dobila zaradi odnosa do tujih gradbenih delavcev. Po podatkih AFP je v zadnjih dveh letih umrlo 450 migrantov zgolj iz Indije. Prav tako v povišanih tonih nekateri še vedno govorijo tudi o tem, ali naj bo prvenstvo pozimi ali poleti v puščavski vročini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.