Šport > Nogomet
47 ogledov

Blatter noče oditi: "Ne bi zavrnil še enega mandata"

Ballon d'Or Blatter EPA
Nogometni absolutist Sepp Blatter je v nekem intervjuju jasno namignil, da ne bi zavrnil morebitnega petega mandata na čelu Mednarodne nogometne zveze (Fifa).

Predsednik Fife Sepp Blatter je za švicarski radio RTS razkril, da bi sprejel ponujeni peti mandat na čelu krovne nogometne organizacije. Dolgoletnega funkcionarja lahko predlagajo članice Fife, medtem ko se že dalj časa govori, da ga bo zamenjal predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Michel Platini.

"Sem dobrega zdravja in ne vidim razloga, zakaj bi zdaj končal svoje delo, ki je konsolidacija Fife," je za francosko govoreči radio v petek dejal Blatter. "Če me države članice predlagajo za kandidata, potem ne bi rekel ne. Veliko ljudi pravi, da je treba nadaljevati, potrebujemo kontinuiteto, ne pa konec," je dodal Švicar, ki je na položaju od leta 1998.

Champagne že priznal morebitni poraz

Naslednje volitve bodo leta 2015, vsaka od 209 članic organizacije pa ima po en glas. Blatter bo marca dopolnil 78 let, četrti mandat pa je dobil leta 2011 brez nasprotnika, potem ko je njegov največji rival Mohamed Bin Hammam svojo kandidaturo umaknil zaradi škandala s podkupninami, kasneje pa so mu delovanje v nogometu tudi doživljenjsko prepovedali.

Blatter je sprva zatrdil, da je to njegov zadnji mandat, a že večkrat namignil, da ima pomisleke. Januarja je povedal, da se bo o ponovni kandidaturi odločil pred junijskim kongresom v São Paulu, tik pred začetkom svetovnega prvenstva. Kmalu za tem je njegov dolgoletni sodelavec Jérôme Champagne v Londonu napovedal svojo kandidaturo, a pristavil, da v morebitni tekmi s Švicarjem verjetno ne bo imel možnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.