Šport > Nogomet
47 ogledov

Romário podivjal: Blatter je kur**n sin

Romario CBF Fifa Blatter Valcke ESPN javljanje telefon zaslon Youtube
Brazilski kongresnik in legenda svetovnega nogometa, nekdanji napadalec Romário, je tri mesece pred začetkom mundiala brez zadržkov napadel Mednarodno nogometno zvezo (Fifa) in odgovorne pri Brazilski nogometni zvezi (CBF).

Romário je kot izvoljeni kongresnik v Riu de Janeiru še naprej eden izmed najglasnejših kritikov prihajajočega svetovnega prvenstva (SP) v Braziliji. Svetovni prvak iz leta 1994 je že večkrat javno okrcal predstavnike Brazilske nogometne zveze (CBF), zdaj pa se jih je skupaj z Mednarodno nogometno zvezo (FIFA) lotil kot že dolgo ne.

Na tapeti se je znašel predvsem generalni sekretar Fife Jérôme Valcke, ki je v zadnjih tednih odločal o usodi stadiona v Curtibi, enem od številnih objektov, ki pred začetkom mundiala ne bo dokončan pravočasno, morda celo tik pred začetkom največjega dogodka. Seveda kritiki ni ušel niti "kur**n sin" Sepp Blatter, predsednik Fife.

Ljudje jim ploskajo

"On (Valcke, op. a.) pravi, da bi SP v Braziliji lahko bilo najslabše v zgodovini. Pride v Brazilijo, daje navodila, reče, kar mu pade na pamet, ljudje pa mu ploskajo," je začel Romário. "Že zgodovina tega tipa – gre za enega izmed največjih lopovov v zgodovini svetovnega športa. Imel je težave, odpustili so ga, nato pa je izsiljeval predsednika Fife (Seppa Blatterja, op. a.), ki je kradljivec, podkupljiv kur**n sin. Oprostite mi za izražanje. In s tem moramo živeti."

Podobno kot protestniki, ki so zaznamovali lanski pokal konfederacij s številnimi protesti, na katerih so brazilsko vlado opozarjali, da bi lahko kaj denarja namenila tudi za gradnjo novih šol in bolnišnic, je Romário ostro udaril tudi po vladajočih državnih strukturah. 

Dva lopova bosta postala milijarderja

"CBF ima dve podgani – (Joséja Mario) Marina in (Marca Pola) Del Nera, ki bo naslednji predsednik. Fifa ima dva lopova, ki ju poznamo, lahko pa bi jih bilo še veliko več. Bogata bosta, postala bosta milijarderja z našim mundialom, in vse bo okej, v redu. To je naša vlada, naš predsednik, sekretarji in ministri, ki prav tako bogatijo," je v eksplozivnem javljanju še povedal Romário, v intervjuju za UOL Esporte pa pred kratkim pristavil:

"Za to SP smo zapravili absurdno količino denarja, v prihodnje pa bo še huje. Brazilija ima veliko kradljivcev, to je resnica. To sem že povedal in tukaj bom to tudi ponovil. Zdaj moramo navijati za Brazilijo, da bi zmagala na igrišču, ker bi bilo to perfektno za nogomet, toda zunaj igrišč smo že izgubili. Ni načina, da bi si pred tem še naprej zatiskali oči."

V petek novo opozorilo Valckeja

Valcke se je oglasil v petek in znova opozoril organizatorje, da jih tri mesece pred velikim dogodkom čaka še veliko dela. Zdaj so pod drobnogledom začasne zgradbe, ki bodo obkrožale stadione po celotni državi in služile pri organizaciji.

"Največji izziv bo pravočasno dokončanje vseh začasnih zgradb," je v videosporočilu prek Fifine spletne strani dejal Valcke. Kot primer je navedel stadion v Porto Alegreju, kjer ceste še niso asfaltirane, to pa onemogoča nadaljnja dela.

140.000 kvadratnih metrov v treh mesecih

"Ni asfalta, tako da ne moremo postaviti televizijskega centra in kompleksa za sprejem gostov. Ne govorimo o asfaltu, ki ste ga vajeni pri vas doma. Govorimo o 140.000 kvadratnih metrih. Dva ali trije meseci bodo potrebni, smo pa tri mesece od mundiala. Fifa in organizatorji bodo morali še hiteti, da bi pravočasno dokončali vsa dela. Ne želimo ogoljufati nogometnih navijačev in svetu predati ta diamant," je dodal Valcke.

Nogometaši Corinthiansa bodo prihodnjo soboto prvič preizkusili Areno Corinthians, na kateri bosta otvoritveno tekmo mundiala 12. junija odigrali domača Brazilija in Hrvaška, so potrdili v klubu iz São Paula. Iz varnostnih razlogov 98-odstotno dokončani stadion, ki je med gradnjo terjal dve smrtni žrtvi, ne bo odprt za javnost. 

Romário, kot je igral – brez usmiljenja:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.