Šport
20 ogledov

Blatter zavlačuje z javno objavo

sport 02.12.10., Sepp Blatter, foto: reuters Reuters
Tudi predsednik etičnega odbora Fife Joachim Eckert je Seppa Blatterja pozval k javni objavi rezultatov preiskave o korupciji pri izbiri gostiteljev SP leta 2018 v Rusiji in leta 2022 v Katarju.

Potem ko sta Blatterja k javni objavi rezultatov pozvala vodja preiskave Michael Garcia in predsednik nemške nogometne zveze Wolfgang Niersbach, se je oglasil tudi predsednik etične komisije Eckert"Mislim, da bi bilo primerno, da bi bili rezultati preiskave javno objavljeni." 

Pred slabimi tremi tedni je Garcia Fifi predal 350 strani dolgo poročilo o preiskavi korupcije pri izbiri gostiteljev svetovnih prvenstev leta 2018 in leta 2022. "Zgolj izvršni komite Fife lahko odloči, če bodo rezultati preiskave javni," je še dodal Nemec na čelu etične komisije pri Fifi. Nekateri člani izvršnega odbora Fife se strinjajo, da bi moralo biti poročilo javno dostopno. Med njimi so predstavnik Jordanije princ Ali Bin Al Hussein, Severni Irec Jim Boyce in predstavnik Kajmanskih otokov Jeffery Webb.

Blatter je bil v zadnjem času tarča mnogih kritikov, češ da zgolj zavlačuje odločitev o objavi. Eckert je povedal, da letos ne pričakuje nobenega koraka v tej smeri: "Verjetno bodo odločitev o tem sprejeli prihodnje leto spomladi." Fifa je po prejetju rezultatov zgolj sporočila, da bo kaznovala nekatere posameznike in da bo v prihodnosti spremenila način izbiranja gostiteljev prvenstva, a niso podali nobenih podrobnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.