SP odprle s porazom s Slovenijo, zdaj v finalu

Foto: Epa Francija rokomet
Norveške in francoske rokometašice so se uvrstile v nedeljski finale svetovnega prvenstva v Nemčiji.
Oglej si celoten članek

Norveška je na današnji prvi polfinalni tekmi v Hamburgu prepričljivo premagala Nizozemsko z 32:23 (17:10), Francija pa je bila na drugem po hudem in izenačenem boju boljša od Švedske s 24:22 (11:12). Slednja je v osmini finala izločila Slovenijo.

Branilke naslova z zadnjega svetovnega prvenstva pred dvema letoma na Danskem so se v velikem slogu prebile do najbolj pomembne tekme na letošnjem turnirju v Nemčiji. Norvežanke so se na prvi polfinalni tekmi v hamburški Barclaycard Areni dobesedno poigrale s svojimi nizozemskimi tekmicami in jih zanesljivo premagale, odločilno prednost pa so si priigrale že v prvi polovici tekme.

Izbranke 53-letnega norveškega selektorja Thorirja Hergeirssona bodo v nedeljo naskakovale svojo četrto zmago na svetovnih prvenstvih. Pred tem so bile najboljše tudi na zaključnih turnirjih na Norveškem in Danskem 1999, v Braziliji 2011 in na Danskem 2015, v primeru končnega zmagoslavja pa se bodo izenačile z Rusinjami, ki so doslej štirikrat slavile na svetovnih prvenstvih v letih 2001, 2005, 2007 in 2009.

Norvežankam bodo v nedeljo na nasprotni strani stale Francozinje, ki so se po zmagoslavju nad Švedinjami petič prebile v veliki finale. Na dosedanjih štirih finalnih tekmah so zlato kolajno osvojile na Hrvaškem 2003, potem ko so v finalu premagale Madžarke, izgubile pa finalne obračune v letih 1999, 2009 in 2011.

Skupinsko Zmago nad Slovenkami proslavile s seksi plesom

Tekma za tretje mesto med Nizozemkami in Švedinjami se bo v nedeljo pričela ob 14.30, finalna med Norvežankami in Francozinjami pa ob 17.30.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.