Španca pred Stonerjem in Rossijem

Foto: Žurnal24 VN Španije Jerez trening 2010 Dani Pedrosa Honda Foto: Žurnal24 VN Španije Jerez trening 2010 Valentino Rossi Yamaha Foto: Žurnal24 VN Španije Jerez trening 2010 Nickey Hayden Ducati Foto: Žurnal24 VN Španije Jerez 2010 kvalifikacije Jorge Lorenzo Yamaha Foto: Žurnal24 VN Španije Jerez 2010 kvalifikacije Valentino Rosso Yamaha Foto: Žurnal24 VN Španije Jerez 2010 kvalifikacije Casey Stoner Ducati Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 VN Španije Jerez trening 2010 Jorge Lorenzo Yamaha Foto: Žurnal24 VN Španije Jerez trening 2010 Casey Stoner Ducati Foto: Žurnal24 VN Španije Jerez trening 2010 Jorge Lorento Yamaha
Jorge Lorenzo in Dane Pedrosa sta doma odpeljala prvi in drugi čas kvalifikacij za drugo VN sezone. Iz prve vrste bo startal še Casey Stoner, medtem ko je Valentino Rossi dosegel četrti čas.
Oglej si celoten članek

Tri tedne po uvodni dirki se nadaljuje motociklistična sezona. Dirkači so na klasičnem prizorišču v Jerezu. To je dirkališče, kjer dominirajo domači dirkači. Lani je sicer zmagal Valentino Rossi (Fiat Yamaha), a Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) je bil najhitrejši na kvalifikacijah, nakar je na dirki padel. Predlani je bil najboljši Dani Pedrosa (Repsol Honda), ki je v zadnjih treh sezonah na VN Španije dosegel še dve drugi mesti. Pedrosa in Lorenzo sta s prvim in drugim časom kvalifikacij dokazala, da sta prva favorita za zmago na dirki, ki bo v nedeljo ob 14.00. "Ne čutim več bolečin v roki. Na motociklu se počutim tako zelo dobro kot lani, ko sem dosegel pole position. Letos na dirki nikakor ne smem ponoviti lanske napake," je dejal Lorenzo.

Foto: Žurnal24

Iz prve vrste bo startal še Casey Stoner (Ducati). "Mislim, da v Jerezu še nisem bil tako hiter," poudarja Avstralec. Aktualni prvak Rossi je na kvalifikacijah dosegel četrti čas. Italijan ima težave s poškodbo, potem ko je pred dvema tednoma padel na motokros dirki. "Ramo imam nekoliko oteklo. Bolečino čutim na dveh ali treh močnejših zaviranjih, a najbolj pomembno je, da vseeno lahko dirkam." Očitno so napredek le dosegli pri Gresinijevi Hondi, saj je bil Marco Malendri tokrat deseti, potem ko je v Katarju dirkal povsem v ozadju.

Kvalifikacije v  125 ccm in Moto2
V najšibkejšem razredu do 125 kubikov so prevladovali Španci, saj so zasedli prvih pet mest. Pole position si je privozil Marc Marquez (Derbi). Drugi je bil Pol Espargaro (Derbi), pred sezono prvi favorit za prvaka Britanec Bradley Smith (Aprilia) pa sedmi. V novem razredu Moto2 je slavil Šoja Tomizava (Technomag-CIP) pred Julianom Simonom (Mapfre Aspar Team) in Tonijem Eliasom (Gresini Racing Moto2).

VN Španije, Jerez, kvalifikacije (startna mesta):

1. Dani Pedrosa (Repsol Honda) 1:39,202
2. Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) +0,285
3. Casey Stoner (Ducati) +0,309

4. Valentino Rossi (Fiat Yamaha) + 0,356
5. Nickey Hayden (Ducati) +0,358
6. Randy de Puniet (LCR Honda) +0,389
7. Colin Edwards (Yamaha Tech 3) +0,767
8. Ben Spies (Yamaha Tech 3) +0,787

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.