Šport
16 ogledov

Španca pred Stonerjem in Rossijem

VN Španije Jerez trening 2010 Dani Pedrosa Honda
1/10
Žurnal24 main
Jorge Lorenzo in Dane Pedrosa sta doma odpeljala prvi in drugi čas kvalifikacij za drugo VN sezone. Iz prve vrste bo startal še Casey Stoner, medtem ko je Valentino Rossi dosegel četrti čas.

Tri tedne po uvodni dirki se nadaljuje motociklistična sezona. Dirkači so na klasičnem prizorišču v Jerezu. To je dirkališče, kjer dominirajo domači dirkači. Lani je sicer zmagal Valentino Rossi (Fiat Yamaha), a Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) je bil najhitrejši na kvalifikacijah, nakar je na dirki padel. Predlani je bil najboljši Dani Pedrosa (Repsol Honda), ki je v zadnjih treh sezonah na VN Španije dosegel še dve drugi mesti. Pedrosa in Lorenzo sta s prvim in drugim časom kvalifikacij dokazala, da sta prva favorita za zmago na dirki, ki bo v nedeljo ob 14.00. "Ne čutim več bolečin v roki. Na motociklu se počutim tako zelo dobro kot lani, ko sem dosegel pole position. Letos na dirki nikakor ne smem ponoviti lanske napake," je dejal Lorenzo.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Iz prve vrste bo startal še Casey Stoner (Ducati). "Mislim, da v Jerezu še nisem bil tako hiter," poudarja Avstralec. Aktualni prvak Rossi je na kvalifikacijah dosegel četrti čas. Italijan ima težave s poškodbo, potem ko je pred dvema tednoma padel na motokros dirki. "Ramo imam nekoliko oteklo. Bolečino čutim na dveh ali treh močnejših zaviranjih, a najbolj pomembno je, da vseeno lahko dirkam." Očitno so napredek le dosegli pri Gresinijevi Hondi, saj je bil Marco Malendri tokrat deseti, potem ko je v Katarju dirkal povsem v ozadju.

Kvalifikacije v  125 ccm in Moto2
V najšibkejšem razredu do 125 kubikov so prevladovali Španci, saj so zasedli prvih pet mest. Pole position si je privozil Marc Marquez (Derbi). Drugi je bil Pol Espargaro (Derbi), pred sezono prvi favorit za prvaka Britanec Bradley Smith (Aprilia) pa sedmi. V novem razredu Moto2 je slavil Šoja Tomizava (Technomag-CIP) pred Julianom Simonom (Mapfre Aspar Team) in Tonijem Eliasom (Gresini Racing Moto2).

VN Španije, Jerez, kvalifikacije (startna mesta):

1. Dani Pedrosa (Repsol Honda) 1:39,202
2. Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) +0,285
3. Casey Stoner (Ducati) +0,309

4. Valentino Rossi (Fiat Yamaha) + 0,356
5. Nickey Hayden (Ducati) +0,358
6. Randy de Puniet (LCR Honda) +0,389
7. Colin Edwards (Yamaha Tech 3) +0,767
8. Ben Spies (Yamaha Tech 3) +0,787

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.