Španci naprej, Hrvati domov

Foto: EPA hrvaška španija navijači Foto: EPA hrvaška španija navijači Foto: EPA hrvaška španija navijači Foto: EPA hrvaška španija rakitić iniesta Foto: EPA hrvaška španija bilić Foto: EPA hrvaška španija modrić Foto: EPA hrvaška španija modrić arbeloa Foto: EPA hrvaška španija alonso Foto: EPA hrvaška španija del bosque Foto: Žurnal24 hrvaška španija torres vida Foto: EPA hrvaška španija euro 2012 Foto: EPA hrvaška španija hrvaški navijači Foto: EPA hrvaška španija rakitić casillas Foto: EPA hrvaška španija pique mandžukić Foto: EPA hrvaška španija iniesta Foto: EPA hrvaška španija gol navas Foto: EPA hrvaška španija navas ramos Foto: EPA hrvaška španija gol
V Areni Gdansk sta se merili hrvaška in španska izbrana vrsta. V zanimivi tekmi so bili uspešnejši aktualni evropski in svetovni prvaki, ki so slavili z 1:0, odločil je rezervist Jesus Navas. Ob Špancih so napredovali še Italijani, ki so ugnali Irce.
Oglej si celoten članek

V pristanišču na severu Poljske sta se v Areni Gdansk reprezentanci Hrvaške in Španije borili za nadaljevanje pohoda na evropski nogometni prestol. Zmagovalka Španija se je v četrtfinale uvrstila s prvega mesta, medtem ko je poražena Hrvaška, ob pričakovani zmagi Italije nad Irsko, morala spakirati kovčke in zapustiti Euro 2012.

Španci so po pričakovanjih začeli bolj podjetno, imeli žogo več v svoji posesti, a v prvih petih minutah še nismo videli izrazitejše priložnosti za zadetek. So pa že v osmi minuti hrvaški navijači prižgali prve bakle in malce poslabšali vidljivost na stadionu v Gdansku.

V 12. minuti je po podaji Davida Silve poizkusil Andres Iniesta, a je bil njegov strel preslab za Stipeta Pletikoso. V 23. minuti je iz velike oddaljenosti poizkušal Sergio Ramos, a je streljal naravnost v Pletikoso, že minuto kasneje ga je posnemal Gerard Pique, ki pa je sprožil preko gola. Hrvati so odgovorili že v naslednjem napadu, ko je z leve po tleh udaril Danijel Pranjić, Iker Casillas pa je bil na mestu.

Tekla je 29. minuta, ko je po dvojni podaji do strela v kazenskem prostoru prišel David Silva, a je preslabo zadel žogo, že čez nekaj trenutkov je bil zopet v akciji Silva, ki ni uspel izkoristiti dobre podaje Inieste.

V zadnji tretjini prvega polčasa so terensko premoč zopet imeli aktualni evropski in svetovni prvaki Španci, a 'Furia Roja' kljub temu ni prišla do lepše priložnosti za prevzem vodstva in tako se je prvi del končal brez zadetkov. Ob trenutnih rezultatih bi se v izločilne boje uvrstili reprezentanci Španije in Italije.

 

Drugi polčas se je začel v podobnem ritmu kot prvi, nobena ekipa ni želela preveč tvegati, zato smo spremljali igro med obema kazenskima prostoroma.

Prvo večjo priložnost so v 59. minuti zapravili Hrvati, ko Ivan Rakitić iz neposredne bližine z glavo ni zmogel premagati Casillasa. Španci so zapretili v 67. in 68. minuti, ko sta poizkušala Jesus Navas in David Silva, a Pletikosi ni bilo potrebno posredovati.

Dvanajst minut pred koncem rednega dela je Cesc Fabregas preveč okleval v hrvaškem kazenskem prostoru, namesto da bi sprožil in priložnost je splavala po vodi. To bi se Špancem lahko maščevalo že takoj v naslednjem nasprotnem napadu, ko je z okrog 16 metrov močno udaril Ivan Perišić, a je bil 'San Iker' ponovno kos nalogi.

Hrvati so vse bolj poizkušali pritiskati proti vratom Casillasa, 'Furia' pa je imela vse več in več prostora v protinapadih. Tako je v 84. minuti iz prve sprožil Iniesta, Pletikosa je dobro blokiral strel in odbil v kot. V naslednji minuti je zapretil Navas, a zopet brez uspeha. V 87. minuti smo videli gnečo pred vrati Španije, a Hrvati niso prišli do zaključnega strela.

V 88. minuti pa so krasno akcijo izpeljali Fabregas, Iniesta in Navas, ki je žogo potisnil v prazno mrežo. Tekma je bila s tem odločena, Španci bodo nadaljevali pohod na naslov, naši južni sosedje pa bodo morali spakirati kovčke in oditi domov.

Arena Gdansk:
Hrvaška : Španija  0:1 (0:0)

Jesus Navas (88)

Hrvaška: Pletikosa; Strinić, Čorluka, Schildenfeld, Vida (od 65. Jelavić); Pranjić (od 65. Perišić), Rakitić, Vukojević (od 81. Eduardo da Silva), Modrić, Srna; Mandžukić.
Španija: Casillas; Pique, Sergio Ramos, Arbeloa, Jordi Alba; Iniesta, Xavi Hernández (od 89. Negredo), Xabi Alonso, Busquets, Silva (od 73. Fabregas); Torres (od 61. Navas).

 

 

 

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:05 19. Junij 2012.

    Za tega sodnika v Nemčiji,pravijo da je najbolj korumpiran sodnik.Pustimo sovraštvo do Hrvaške,pokradeni so bili in Pika.Nemčija in Španija dve …

  • 23:36 18. Junij 2012.

    Hrvati so bili oškodovani za 2 prosta strela + pri drugem prostem strelu bi španec moral dobiti rumen karton + …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.