Španci postavili stvari na svoje mesto

Foto: Žurnal24 David Villa Xavi Hernandez Xabi Alonso gol zadetek veselje slavje proslavljanje Foto: Žurnal24 novinarka ljubica punca Iker Casillas Sara Carbonero Foto: Žurnal24 Xavi Hernandez napis zastava dekle ponudba bejba Foto: Žurnal24 Diego Armando Maradona maska navijač navijac navijaci navijači glava Foto: Žurnal24 navijac navijaca navijaci navijač navijača navijači obraz pobarvan barve zastava Foto: Žurnal24 navijac navijaca navijaci navijač navijača navijači obraz pobarvan barve zastava Foto: Žurnal24 navijac navijaca navijaci navijač navijačica navijacica vuvuzela troblja Foto: Žurnal24 Vicente del Bosque Joan Capdevila trener selektor Foto: Žurnal24 David Villa mora ob brezbarvnem Fernandu Torresu prevzemati še večji del napadal Foto: Žurnal24 David Villa Xavi Hernandez gol zadetek veselje slavje proslavljanje Foto: Žurnal24 David Villa gol veselje zadetek proslava proslavljanje Fernando Torres Xavi Hern Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Španska reprezentanca je na papirju vredna 350 milijonov evrov. Na igrišču ji po Foto: Žurnal24 Aktualni evropski prvaki Španci se lahko v nedeljo okitijo s prvim naslovom svet Foto: Žurnal24 Andres Iniesta strel gol zadetek vratar golman Claudio Bravo Foto: Žurnal24 Andres Iniesta gol zadetek veselje slavje proslavljanje Foto: Žurnal24 Andres Iniesta David Villa gol zadetek veselje slavje proslavljanje kot zastavic Foto: Žurnal24 Andres Iniesta David Villa gol zadetek veselje slavje proslavljanje Foto: Žurnal24 Marco Estrada Waldo Ponce rdeci rdeči karton izkljucitev izključitev sodnik Marc Foto: Žurnal24 Joan Capdevila Alexis Sanchez Foto: Žurnal24 Xavi Hernandez Foto: Žurnal24 Rodrigo Millar gol zadetek strel Gerard Pique Carles Puyol Sergio Ramos Foto: Žurnal24 Rodrigo Millar gol zadetek veselje proslava proslavljanje Foto: Žurnal24 Rodrigo Millar Gonzalo Jara gol zadetek veselje proslava proslavljanje Foto: Žurnal24 Andres Iniesta Foto: Žurnal24 Andres Iniesta Mauricio Isla Foto: Žurnal24 Xavi Hernandez Mauricio Isla Marco Estrada Foto: Žurnal24 Fernando Torres Waldo Ponce Gary Medel Foto: Žurnal24 Fernando Torres Gonzalo Jara Foto: Žurnal24 Sergio Busquets Alexis Sanchez Foto: Žurnal24 Fernando Torres Gary Medel Foto: Žurnal24
Po porazu na prvi tekmi turnirja so se Španci le pobrali in z dvema zmagama nad "latinskimi" brati tekmovanje v skupini H končali na prvem mestu. Čilence zlomila izključitev in gola Ville ter Inieste.
Oglej si celoten članek

Gola Davida Ville in Andrésa Inieste sta v prvem polčasu napovedali potop Čila, sploh ko je bil izključen še Marco Estrada. Toda Španci so v nadaljevanje kljub igralcu več startali mnogo slabše in do konca trepetali za zmago. Ta je na koncu vendarle prišla in "Furija" se je izognila srečanju z Brazilijo v osmini finala, tako da se lahko oba favorita zdaj srečata šele v morebitnem finalu. "Plan B" tudi ni preveč lahek, saj jih čakajo sosedski rivali Portugalci.

Dejstvo, da smo se izognili Braziliji, me ne pomirja. Portugalska je zelo močen nasprotnik.
Vicente del Bosque, selektor Španije

Španci so v prvem polčasu živeli nevarno in Čile je bil v prvih minutah morda celo boljši nasprotnik. Hitra akcija po desni je iz igre vrgla celotno obrambo Ibercev, povratna žoga Marku Gonzálezu pa je bila malce preslaba in strel Čilenca je iz zijemno ugodnega položaja zletel prek vrat. Fernando Torres je skupaj z Andresom Iniesto začel tekmo in bil bolj aktiven od svojega napadalenega kolega Davida Ville, a kaj, ko Asturijec v zadnjem času potrebuje vsega eno priložnost za zadetek. Tako je bilo tudi tokrat - vratar Čila Claudio Bravo je po dolgi žogi proti Torresu nepotrebno odšel daleč iz vrat in poklonil žogo Villi, ki je iz slabih 40 metrov mojstrsko zadel prazna vrata.

Ko je že čez nekaj minut po podaji Ville na 2:0 povišal Iniesta, izključen pa je bil še Marco Estrada, je bil Čile na kolenih. Toda ne - le nekaj minut po začetku drugega polčasa je rezervist Rodrigo Millar, ki je bil na igrišču šele nekaj minut, znižal na 2:1. Španci so se do konca tekme zadovoljili z "ubijanjem" časa in držanjem ugodnega rezultata, kar jim je na koncu tudi uspelo.

Izjava po tekmi:

Vicente del Bosque, selektor Španije:
Najbolj pomembno je bilo, da dobimo te tri točke in se uvrstimo naprej. Čile nam ni dal niti metra. Na svetovnem prvenstvu je pritisk zelo velik. Dejstvo, da smo se izognili Braziliji, me ne pomirja. Portugalska je zelo močen nasprotnik. Vemo, da ljudje v Španiji pričakujejo veliko in poizkušamo dati vse od sebe. Bomo videli, kaj lahko dosežemo.

Končna lestvica:
1. Španija 6 točk

2. Čile 6
3. Švica 4
4. Honduras 1

SP v nogometu, skupina H, tretje kolo:

Čile : Španija 1:2 (0:2)
Millar (47); Villa (25), Iniesta (37)
RK: Estrada (38/Čile)

Švica : Honduras 0:0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.