Šport
20 ogledov

Španci postavili stvari na svoje mesto

David Villa Xavi Hernandez Xabi Alonso gol zadetek veselje slavje proslavljanje
1/32
Žurnal24 main
Po porazu na prvi tekmi turnirja so se Španci le pobrali in z dvema zmagama nad "latinskimi" brati tekmovanje v skupini H končali na prvem mestu. Čilence zlomila izključitev in gola Ville ter Inieste.

Gola Davida Ville in Andrésa Inieste sta v prvem polčasu napovedali potop Čila, sploh ko je bil izključen še Marco Estrada. Toda Španci so v nadaljevanje kljub igralcu več startali mnogo slabše in do konca trepetali za zmago. Ta je na koncu vendarle prišla in "Furija" se je izognila srečanju z Brazilijo v osmini finala, tako da se lahko oba favorita zdaj srečata šele v morebitnem finalu. "Plan B" tudi ni preveč lahek, saj jih čakajo sosedski rivali Portugalci.

Dejstvo, da smo se izognili Braziliji, me ne pomirja. Portugalska je zelo močen nasprotnik.
Vicente del Bosque, selektor Španije

Španci so v prvem polčasu živeli nevarno in Čile je bil v prvih minutah morda celo boljši nasprotnik. Hitra akcija po desni je iz igre vrgla celotno obrambo Ibercev, povratna žoga Marku Gonzálezu pa je bila malce preslaba in strel Čilenca je iz zijemno ugodnega položaja zletel prek vrat. Fernando Torres je skupaj z Andresom Iniesto začel tekmo in bil bolj aktiven od svojega napadalenega kolega Davida Ville, a kaj, ko Asturijec v zadnjem času potrebuje vsega eno priložnost za zadetek. Tako je bilo tudi tokrat - vratar Čila Claudio Bravo je po dolgi žogi proti Torresu nepotrebno odšel daleč iz vrat in poklonil žogo Villi, ki je iz slabih 40 metrov mojstrsko zadel prazna vrata.

Ko je že čez nekaj minut po podaji Ville na 2:0 povišal Iniesta, izključen pa je bil še Marco Estrada, je bil Čile na kolenih. Toda ne - le nekaj minut po začetku drugega polčasa je rezervist Rodrigo Millar, ki je bil na igrišču šele nekaj minut, znižal na 2:1. Španci so se do konca tekme zadovoljili z "ubijanjem" časa in držanjem ugodnega rezultata, kar jim je na koncu tudi uspelo.

Izjava po tekmi:

Vicente del Bosque, selektor Španije:
Najbolj pomembno je bilo, da dobimo te tri točke in se uvrstimo naprej. Čile nam ni dal niti metra. Na svetovnem prvenstvu je pritisk zelo velik. Dejstvo, da smo se izognili Braziliji, me ne pomirja. Portugalska je zelo močen nasprotnik. Vemo, da ljudje v Španiji pričakujejo veliko in poizkušamo dati vse od sebe. Bomo videli, kaj lahko dosežemo.

Končna lestvica:
1. Španija 6 točk

2. Čile 6
3. Švica 4
4. Honduras 1

SP v nogometu, skupina H, tretje kolo:

Čile : Španija 1:2 (0:2)
Millar (47); Villa (25), Iniesta (37)
RK: Estrada (38/Čile)

Švica : Honduras 0:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.