Španci razbili gromozansko dopinško mrežo

Foto: Profimedia Doping
Velik uspeh boja proti dopingu.
Oglej si celoten članek

Španska policija je danes sporočila, da je razbila spletno kriminalno združbo, ki je športnikom v tej državi in tujini omogočala krvni doping (Epo). V preiskavi so zasegli 850 injekcij s prepovedanim sredstvom, kar je največ doslej v eni akciji v Evropi, je sporočila španska policija.

V preiskavi se je znašlo šest osumljencev v Barceloni in Cadizu, zasegli pa so še 800.000 evrov z različnih bančnih računov. Spletno dopniško poslovanje naj bi vodili španski in srbski državljani in to kar 10 let. Eden od osumljencev je delal v bolnišnici v Cadizu, z njegovo pomočjo so s ponarejanjem dokumentov in krajami prihajali do Epa.

Kot je še sporočila španska policija, bodo verjetno v preiskavi naleteli tudi na imena končnih uporabnikov, to pa naj bi bili športniki iz različnih panog v Španiji in tujini. Preiskavo so že razširili izven Španije, podatke z računalnikov, telefonov in elektronsko pošto, ki so povezani s primerom, namreč zdaj preverjajo tudi v Avstriji, na Cipru in na Slovaškem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.