Šport
827 ogledov

Španci razbili gromozansko dopinško mrežo

Doping Profimedias
Velik uspeh boja proti dopingu.

Španska policija je danes sporočila, da je razbila spletno kriminalno združbo, ki je športnikom v tej državi in tujini omogočala krvni doping (Epo). V preiskavi so zasegli 850 injekcij s prepovedanim sredstvom, kar je največ doslej v eni akciji v Evropi, je sporočila španska policija.

V preiskavi se je znašlo šest osumljencev v Barceloni in Cadizu, zasegli pa so še 800.000 evrov z različnih bančnih računov. Spletno dopniško poslovanje naj bi vodili španski in srbski državljani in to kar 10 let. Eden od osumljencev je delal v bolnišnici v Cadizu, z njegovo pomočjo so s ponarejanjem dokumentov in krajami prihajali do Epa.

Kot je še sporočila španska policija, bodo verjetno v preiskavi naleteli tudi na imena končnih uporabnikov, to pa naj bi bili športniki iz različnih panog v Španiji in tujini. Preiskavo so že razširili izven Španije, podatke z računalnikov, telefonov in elektronsko pošto, ki so povezani s primerom, namreč zdaj preverjajo tudi v Avstriji, na Cipru in na Slovaškem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.