Španci rdeči na SP: "Želimo spisati zgodovino"

Foto: EPA
Foto: EPA
Španska nogometna reprezentanca bo na mundialu v Braziliji naslov svetovne prvakinje branila v povsem rdeči podobi. Nove drese so v sredo predstavili v Madridu.
Oglej si celoten članek

"Všeč so nam novi dresi. Z velikimi pričakovanji gremo na mundial. Želimo doseči nekaj velikega v Braziliji in spet spisati zgodovino," je na predstavitvi v španski prestolnici dejal kapetan Iker Casillas

"La Roja" (Rdeča, op. a.) bo v Braziliji branila naslov svetovne prvakinje, potem ko ji je nazadnje na Euru 2012 uspelo kot prvi zaporedoma osvojiti evropsko, svetovno in še eno evropsko prvenstvo, nov triumf pa bi Špance v zgodovino zanesljivo vpisal kot eno najdominantnejših ekip vseh časov.

Ramos: "Upam, da bo otrok prišel z mundialom pod roko"

Španska rdeča bo na SP 2014 tudi zares rdeča, saj bodo po več letih izginile modre hlačke, tako da bo uniforma povsem v znamenju njihovega vzdevka. V takšni podobi je moštvo sicer odigralo že odločilno tekmo kvalifikacij proti Franciji v Parizu (1:0).

"Španija čuti samozavest, da lahko ubrani naslov. Veliko reprezentanc nam ga želi odvzeti. Zakaj nam ne bi uspelo še enkrat?" se je vprašal branilec Sergio Ramos, ki skupaj z dekletom pričakuje prvorojenca. "Upam, da bo prišel z mundialom pod roko," se je v pogovoru z mediji že pred predstavitvijo pošalil kapetan madridskega Reala.

Brez fotografij z diktatorjem

Španci bodo na naslednji prijateljski tekmi gostovali v Ekvatorialni Gvineji, kjer se bodo pomerili z domačo selekcijo v Malaboju. Dejstvo, da državo že več desetletij vodi diktator Teodoro Obiang, je izzvalo zgražanje nad izborom Španske nogometne zveze (RFEF), ki bo v nekdanji koloniji "služila propagandi režima", menijo kritiki.

Španci so sicer uspeli doseči, da bodo pred tekmo povsem odmaknjeni od oči javnosti, ne bodo se fotografirali z Obiangom, saj ne želijo služiti njegovim političnim prijemom. Obiang je svojim rojakom sicer obljubil večmilijonsko nagrado, če jim uspe pokoriti aktualne evropske in svetovne prvake.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.