Šport > Nogomet
36 ogledov

Španci rdeči na SP: "Želimo spisati zgodovino"

Španija Casillas Ramos novi dresi predstavitev Madrid Iniesta Alonso Mata EPA
Španska nogometna reprezentanca bo na mundialu v Braziliji naslov svetovne prvakinje branila v povsem rdeči podobi. Nove drese so v sredo predstavili v Madridu.

"Všeč so nam novi dresi. Z velikimi pričakovanji gremo na mundial. Želimo doseči nekaj velikega v Braziliji in spet spisati zgodovino," je na predstavitvi v španski prestolnici dejal kapetan Iker Casillas

"La Roja" (Rdeča, op. a.) bo v Braziliji branila naslov svetovne prvakinje, potem ko ji je nazadnje na Euru 2012 uspelo kot prvi zaporedoma osvojiti evropsko, svetovno in še eno evropsko prvenstvo, nov triumf pa bi Špance v zgodovino zanesljivo vpisal kot eno najdominantnejših ekip vseh časov.

Ramos: "Upam, da bo otrok prišel z mundialom pod roko"

Španska rdeča bo na SP 2014 tudi zares rdeča, saj bodo po več letih izginile modre hlačke, tako da bo uniforma povsem v znamenju njihovega vzdevka. V takšni podobi je moštvo sicer odigralo že odločilno tekmo kvalifikacij proti Franciji v Parizu (1:0).

"Španija čuti samozavest, da lahko ubrani naslov. Veliko reprezentanc nam ga želi odvzeti. Zakaj nam ne bi uspelo še enkrat?" se je vprašal branilec Sergio Ramos, ki skupaj z dekletom pričakuje prvorojenca. "Upam, da bo prišel z mundialom pod roko," se je v pogovoru z mediji že pred predstavitvijo pošalil kapetan madridskega Reala.

Brez fotografij z diktatorjem

Španci bodo na naslednji prijateljski tekmi gostovali v Ekvatorialni Gvineji, kjer se bodo pomerili z domačo selekcijo v Malaboju. Dejstvo, da državo že več desetletij vodi diktator Teodoro Obiang, je izzvalo zgražanje nad izborom Španske nogometne zveze (RFEF), ki bo v nekdanji koloniji "služila propagandi režima", menijo kritiki.

Španci so sicer uspeli doseči, da bodo pred tekmo povsem odmaknjeni od oči javnosti, ne bodo se fotografirali z Obiangom, saj ne želijo služiti njegovim političnim prijemom. Obiang je svojim rojakom sicer obljubil večmilijonsko nagrado, če jim uspe pokoriti aktualne evropske in svetovne prvake.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.