Španci so se vrnili s kontroverznim mestnim derbijem

Foto: Epa
Foto: Epa
Najmočnejša španska nogometna liga je na spet na sporedu po več kot treh mesecih premora.
Oglej si celoten članek

Prvi nogometni obračun nadaljevanja španskega prvenstva je pripadel Sevilli, ki je bila v mestnem derbiju boljša od Betisa (2:0). Prvi nogometni obračun v Španiji po 10. marcu je minil v znamenju zaščitnih ukrepov, virtualnih pristašev in posnetega navijanja iz zvočnikov.

Nekaj ur pred tekmo je bilo pred stadionom vseeno slišati vzklike okoli 200 prisotnih navijačev Seville, ki jih je nekaj minut pred tekmo pregnalo okoli 600 predstavnikov policijskih in varnostnih enot v okolici objekta, je v četrtek zvečer poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Policija je bila pripravljena še na večje število tako domačih kot gostujočih navijačev, a so ti upoštevali navodila klubov, da se ne zbirajo pred stadionom v času tekme, so še zapisali pri AFP.

Vrnitev Oblak o tem, kaj bo najbolj pogrešal

Pred začetkom obračuna na zelenici so se nogometaši in prisotno osebje na stadionu Ramón Sánchez Pizjuán z minuto molka poklonili nekaj več kot 27.000 žrtvam pandemije novega koronavirusa v Španiji.

Po prvem polčasu, v katerem zadetkov ni bilo, je Sevilla v drugem upravičila vlogo favorita. Iz enajstih metrov je bil po odločitvi sodnika Mateua Lahoza ter potrditvi iz sobe za VAR v 56. minuti natančen Lucas Ocampos, šest minut kasneje pa je končni izid postavil Fernando.

Domače moštvo po zmagi še naprej zaseda tretje mesto na lestvici, s 50 točkami pa so se drugemu madridskemu Realu približali na šest točk. Madridčane dvoboj 28. kola čaka v nedeljo, 14. junija, ko bodo gostili Eibar.

Na lestvici vodi Barcelona, ki ima dve točki prednosti pred večnimi rivali iz španske prestolnice. Katalonce prva tekma po več kot treh mesecih čaka v soboto, 13. junija, proti Mallorci. Atlético Jana Oblaka zaseda šesto mesto, v nedeljo pa ga čaka zahteven obračun proti Athleticu iz Bilbaa.

Nor razpored! Obtožba iz Barcelone: Če bi bil Real prvi...

Španska liga je druga iz evropske peterice največjih lig, ki nadaljuje s nogometom; Nemci so ligo nadaljevali 16. maja. V Italiji bodo sezono ponovno zagnali danes s pokalnim polfinalom med Juventusom in Milanom, v Angliji pa bo prvenstvo ponovno oživelo 17. junija. V Franciji so sezono predčasno prekinili konec aprila in za prvaka razglasili Paris Saint-Germain.

La Liga, 28. kolo:

Sevilla - Real Betis 2:0 (0:0)
Ocampos 56./11m, Fernando 62.

PETEK:
Granada - Getafe
Valencia - Levante

SOBOTA:
Espanyol - Alavés
Celta Vigo - Villarreal
Leganés - Real Valladolid
Real Mallorca - Barcelona

NEDELJA:
Athletic Bilbao - Atlético Madrid
Real Madrid - Eibar
Real Sociedad - Osasuna

LESTVICA:
1. Barcelona 58
2. Real Madrid 56
3. Sevilla 50 (+1)
4. Real Sociedad 46
5. Getafe 46
6. Atlético Madrid 45
7. Valencia 42
...
17. Celta Vigo 26
18. Real Mallorca 25
19. Leganés 23
20. Espanyol 20

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.