Šport > Nogomet
86 ogledov

Oblak o tem, kaj bo najbolj pogrešal

Jan Oblak Profimedia
Jan Oblak spregovoril o nadaljevanju sezone.

Slovenski vratar Jan Oblak meni, da bo njegov klub močno pogrešal gledalce na tribunah, saj so njihov dvanajsti igralec. Hkrati pravi, da se z nagradami ne obremenjuje, cilj Atletico Madrida v enajstih krogih španskega prvenstva pa je uvrstitev na vsaj četrto mesto, ki še prinaša ligo prvakov v naslednji sezoni.

Oblak je bil gost novinarske videokonference pred nadaljevanjem španskega prvenstva naslednji teden. Atletico Madrid je trenutno na šestem mestu v La Ligi, do tretjega mesta pa ga ločita le dve točki. Prva je Barcelona, drugi z dvema točkama zaostanka je Real Madrid, tretja z devetimi točkami manj je Sevilla, pred Atleticom pa sta še Real Sociedad in Getafe.

"Zdaj nismo na mestih, ki smo si jih želeli. Ne bo lahko. Pavza je bila zelo dolga, vendar za vse enaka. Seveda pa je bistvena razlika, če treniraš sam doma, ali pa na pravem igrišču s soigralci. Veseli smo, da smo se vrnili. Še pred enim mesecem nismo vedeli, ali bomo končali sezono, zdaj pa smo tik pred začetkom. Preostalih enajst tekem se bo treba lotiti maksimalno zavzeto," je dejal Oblak.

Barcelona : Real Madrid Nor razpored! Šport Obtožba iz Barcelone: Če bi bil Real prvi...

"Ko smo začeli trenirati, smo razmišljali le o sebi, zdaj pa že počasi analiziramo tekmece. Athletic iz Bilbaa bo trd oreh za štart, prav tako Osasuna, vendar se bomo na oba nasprotnika dobro pripravili. Rabimo točke, zato želimo zmagati na obeh tekmah," je dodal Oblak.

"Za nas je ključno, da se uvrstimo na mesta, ki vodijo v ligo prvakov. Ne bo nam lahko, saj bomo doma nastopili pred praznimi tribunami. Menim, da je to za nas večja težava kot za druge klube. Nam gledalci pomenijo ogromno in so naš dvanajsti igralec."

Novinarji so slovenskega vratarja vprašali, ali se zaveda, da je po odličnih predstavah v prvem delu sezone med kandidati za zlato žogo, ter koliko mu pomeni nagrada Zamora za najboljšega vratarja španskega prvenstva. To nagrado je Oblak prejel že štirikrat.

jan oblak | Avtor: Epa Epa

"Zadnjo tekmo na Anfieldu sem odigral kar solidno. Ne vem, če je bila ena najboljših, saj sem v dresu Atletica velikokrat dobro branil, sigurno pa je bila uspešna, saj smo zmagali. O zlati žogi nisem nikoli razmišljal. Moja naloga je trenirati, igrati, se izboljšati, nato pa pridejo na vrsto novinarji, ki ocenijo moje delo. Fino je, če lepo pišejo, saj dobim dodaten motiv za delo. Na koncu kariere bom zadovoljen, ko bom videl, do kam sem prišel," je povedal Oblak.

Glede nagrade Zamora je odgovoril: "Nikoli nisem veliko razmišljal o tej nagradi, čeprav se veliko govori o njej. Letos je v konkurenci kar nekaj vratarjev, ki imajo za seboj odlično sezono."

Sledilo je vprašanje, ali se igralci Atletica strinjajo z znižanjem plač. "Smo v delikatnem trenutku. Ne samo nogomet, ves svet se nahaja v popolnoma novi situaciji. Treba je biti potrpežljiv in počakati, kako se bo vse skupaj razpletlo. Ne bi rad preveč govoril, dejstvo pa je, da smo del kluba in da vsi dihamo kot eden."

"Podobno velja tudi za ligo prvakov. Sprejeli bomo, kar nam bodo ponudili. Vemo, da odgovorni ljudje razmišljajo o različnim možnostih. Seveda bi bilo idealno, če bi lahko igrali tako kot prej, se pravi doma in v gosteh, toda vemo, da to ni mogoče," je dodal Oblak.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice