Šport > Nogomet
86 ogledov

Vrača se La Liga, znan datum prvega obračuna

jan oblak Epa
Španska nogometna liga bo prva po nemški Bundesligi oziroma druga izmed velike peterice, ki bo nadaljevala domače prvenstvo.

Španski prvoligaški nogomet se bo po koronavirusnem premoru nadaljeval 11. junija s seviljskim derbijem med Realom Betisem in Sevillo, je potrdilo vodstvo la lige. Prvi krog nadaljevanja bo za zaprtimi vrati stadionov trajal štiri dni, vodilna Barcelona se bo z Mallorco pomerila 13. junija, tekma Real Madrid - Eibar pa bo na sporedu 14.

Drugi krog španskega prvenstva po prekinitvi bo nato od ponedeljka, 15. junija, do četrtka, 18. junija. Barcelona bo doma gostila Leganes 16., Real se bo v Madridu pomeril z Valencio 18.

Španski športni svet je v petek sporočil, da sta se tako španska nogometna zveza RFEF kot vodstvo la lige strinjala o formatu preostalih 11 krogov v boju za naslov španskega prvaka v primeri in segundi.

La liga je sporočila, da se bo sezona končala 19. julija, ko bo znan španski prvak.

"Naslednjo sezono želimo začeti 12. septembra," je za Movistar dejal šef la lige Javier Tebas.

"Ustvarili smo urnik, da ima vsaka ekipa vsaj 72 ur med dvema tekmama ... Za zdaj smo objavili prva dva kroga, ki ju bomo sproti dopolnjevali s po dvema tekmama hkrati. V obzir bomo vzeli tudi vremenske razmere, ki so znane po dva tedna vnaprej," je še dejal Tebas.

V španskem prvenstvu je na vrhu Barcelona, ki je imela ob marčevski prekinitvi dve točki prednosti pred madridskim Realom. Atletico Madrid slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka je bil ob prekinitvi na šestem mestu; za vodilno Barco zaostaja 13 točk.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.