Šport > Nogomet
2526 ogledov

Britanci trdijo: ena tekma je povzročila smrt 41 ljudi!

Liverpool Atlético Anfield Epa
Po "biološki bombi" na srečanju med Atalanto in Valencio v Milanu so na Otoku odkrili podoben scenarij v povezavi z nogometno tekmo.

Analiza podatkov britanske Nacionalne zdravstvene službe (NHS) je odkrila, da je povratna tekma osmine finala lige prvakov med Liverpoolom in madridskim Atléticom, ki sta jo kluba odigrala 11. marca na Anfieldu, zaradi novega koronavirusa povzročila smrt 41 ljudi, je objavil Sunday Times.

Tekmo so v Liverpoolu odigrali pred 52.000 gledalci, 3000 jih je prišlo iz Madrida. Španija je imela takrat šestkrat več okuženih ljudi kot Velika Britanija, v času tekme so mnoge tovarne, šole in restavracije v Španiji že zaprle svoja vrata.

Liga prvakov splošna UEFA Šport Razkrita datum ponovnega zagona in enotno prizorišče Lige prvakov

Na omenjeni tekmi je Atlético izločil Liverpool iz Lige prvakov, velike zasluge za uspeh je imel slovenski vratar Jan Oblak.

Jan Oblak | Avtor: Profimedia Profimedia

NHS meni, da je prihod 3000 navijačev Atlética povzročil širjenje okužbe v mestu in okolici. Angleži sicer pravijo, da je težko stoodstotno oceniti točno število tistih, ki so se na tekmi okužili in nato okužbo prenesli med člane družine in prijatelje, a pravijo, da tekme ne bi smeli odigrati. To je prejšnji mesec izjavil tudi župan Madrida José Luis Martínez-Almeida.

NHS in Edge Health sta v svoji analizi zdravstvenih podatkov prišla do zaključka, da je bil v širjenju virusa usoden tudi festival v Cheltenhamu, na katerem se je zbralo 250.000 ljudi. Po podatkih Edge Healtha je Cheltenham povzročil 37 smrtnih žrtev.

bergamo krste Začetek apokalipse Šport Znan glavni vzrok italijanske grozljivke - biološka bomba na San Siru!
 

Komentarjev 1
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 17:34 24.maj 2020.

    Moraš pa res biti totalno blesav ali obupan, da si upaš napisati naslov, ki povezuje Jana Oblaka in smrt 41 ljudi...Imate srečo, da se Jan ne ukvarja z rumenimi mediji, drugače bi mnogi izmed vas izgubili svojo bedno službo..

Sorodne novice