Španci so se rešili v sodnikovem dodatku

Foto: Epa
Foto: Epa
Olmo v 93. minuti rešil Špance.
Oglej si celoten članek

Nogometna reprezentanca Španije, ki je v prvem krogu skupine B kvalifikacij za svetovno prvenstvo doma le remizirala z Grčijo, je bila na pragu novega spodrsljaja. Proti Gruziji je po prvem polčasu zaostajala z 0:1, v drugem pa vendarle obrnila izid v svojo korist, zmago si je zagotovila v tretji minuti sodniškega podaljška.

Španci so se z borbenimi gostitelji, ki so imeli tudi spodbudo s tribun, mučili ves čas tekme. Veliko priložnosti si niso priigrali, so pa vendarle dosegli dva gola in se lahko oddahnili.

V 56. minuti je izenačil Ferran Torres, ki je izkoristil podajo Jordija Albe in dejstvo, da je Alvaro Morata pred njim zgrešil žogo. A tudi po tem golu so bili napadi gostov jalovi, v 93. minuti pa se jim je vendarle nasmehnila sreča. Dani Olmo, soigralec Kevina Kampla pri Leipzigu, se je odločil za strel od daleč, gruzijski vratar je žogo preusmeril v vratnico, od nje pa se je odbila v mrežo.

Nepričakovanemu neuspehu pa se ni izognila Islandija, ki je v skupini J na drugem gostovanju zabeležila drugi poraz, po Nemčiji jo je premagala še Armenija, ki ima po dveh tekmah šest točk. Zato pa so bili v skupini F uspešnejši drugi severnjaki, reprezentanti Danske. Moldavijo so premagali kar z 8:0, med strelce se je vpisalo kar sedem nogometašev, le Mikkel Damsgaard dvakrat.

Prvo zmago v kvalifikacijah so vknjižili Francozi, v Nursultanu so z 2:0 premagali Kazahstan. V 20. minuti jih je v vodstvo popeljal Ousmane Dembele, v 44. minuti pa je avtogol dosegel Sergij Malji. Kylian Mbappe je v 75. minuti zapravil še enajstmetrovko. Didierja Deschamp je po domačem remiju proti Ukrajini v prvem krogu v Kazahstanu povsem spremenil enajsterico, tekmo je začelo devet novih nogometašev. Francozi so bili precej boljši tekmec in bi lahko zmagali tudi z višjo razliko, domače je višjega poraza rešil predvsem vratar.

Po poteh Francije so odšli tudi Angleži, ki so v skupini I zabeležili drugo zmago, v gosteh so Albanijo premagali z 2:0. V prvem polčasu je bil natančen Harry Kane, v drugem pa Mason Mount.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.