Šport > Nogomet
378 ogledov

Španci so se rešili v sodnikovem dodatku

Španija, Gruzija Epa
Olmo v 93. minuti rešil Špance.

Nogometna reprezentanca Španije, ki je v prvem krogu skupine B kvalifikacij za svetovno prvenstvo doma le remizirala z Grčijo, je bila na pragu novega spodrsljaja. Proti Gruziji je po prvem polčasu zaostajala z 0:1, v drugem pa vendarle obrnila izid v svojo korist, zmago si je zagotovila v tretji minuti sodniškega podaljška.

Španci so se z borbenimi gostitelji, ki so imeli tudi spodbudo s tribun, mučili ves čas tekme. Veliko priložnosti si niso priigrali, so pa vendarle dosegli dva gola in se lahko oddahnili.

V 56. minuti je izenačil Ferran Torres, ki je izkoristil podajo Jordija Albe in dejstvo, da je Alvaro Morata pred njim zgrešil žogo. A tudi po tem golu so bili napadi gostov jalovi, v 93. minuti pa se jim je vendarle nasmehnila sreča. Dani Olmo, soigralec Kevina Kampla pri Leipzigu, se je odločil za strel od daleč, gruzijski vratar je žogo preusmeril v vratnico, od nje pa se je odbila v mrežo.

Nepričakovanemu neuspehu pa se ni izognila Islandija, ki je v skupini J na drugem gostovanju zabeležila drugi poraz, po Nemčiji jo je premagala še Armenija, ki ima po dveh tekmah šest točk. Zato pa so bili v skupini F uspešnejši drugi severnjaki, reprezentanti Danske. Moldavijo so premagali kar z 8:0, med strelce se je vpisalo kar sedem nogometašev, le Mikkel Damsgaard dvakrat.

Prvo zmago v kvalifikacijah so vknjižili Francozi, v Nursultanu so z 2:0 premagali Kazahstan. V 20. minuti jih je v vodstvo popeljal Ousmane Dembele, v 44. minuti pa je avtogol dosegel Sergij Malji. Kylian Mbappe je v 75. minuti zapravil še enajstmetrovko. Didierja Deschamp je po domačem remiju proti Ukrajini v prvem krogu v Kazahstanu povsem spremenil enajsterico, tekmo je začelo devet novih nogometašev. Francozi so bili precej boljši tekmec in bi lahko zmagali tudi z višjo razliko, domače je višjega poraza rešil predvsem vratar.

Po poteh Francije so odšli tudi Angleži, ki so v skupini I zabeležili drugo zmago, v gosteh so Albanijo premagali z 2:0. V prvem polčasu je bil natančen Harry Kane, v drugem pa Mason Mount.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.