Španska Marca proslavila Prepeliča

Foto: ABA
Foto: ABA
Izvrstne igre mladega Heliosovega branilca Klemena Prepeliča niso ostale skrite tujim medijem. Španska Marca ga je poimenovala kar "zadnji biser Balkana".
Oglej si celoten članek

"Rad bi rastel v karieri in igral v eni najboljših lig v Evropi. Bil bi vesel, če bi nastopal v Španiji," je dejal mladi ostrostrelec Heliosa in slovenske mlade reprezentance Klemen Prepelič za špansko Marco, ki ga je poimenovala kar "zadnji biser Balkana". Sam pa je kmalu vrnil še en kompliment: "Zelo spoštujem ekipe, trenerje in igralce v španski ligi."

Prepelič je v letošnji sezoni Domžalčanom izdatno pomagal k sedmim zmagam v ligi ABA in obstanku. Uspel pa mu je tudi preboj med najboljše strelce lige. S 14 točkami (dodal jim je še 2,5 skoka in 3 podaje) je bil šesti najučinkovitejši košarkar tekmovanja, čeprav je v njem zaigral prvič in čeprav bo šele jeseni dopolnil 20 let. Še prej bo eden glavnih slovenskih adutov na evropskem prvenstvu U-20. Že nekaj časa se šušlja in piše, da bo na selektorsko klop izbrane vrste mlajši članov sedel ravno trener Heliosa Zmago Sagadin. O slovenski trenerski legendi ima Prepelič najvišje mnenje.

"Vem, kakšne so moje sposobnosti, in jih želim čim bolje prikazati na parketu. Zmago Sagadin je velik trener, ki me je mnogo naučil. Predvsem glede odnosa do dela, obvladovanja igre in ostalih majhnih podrobnosti, ki te po mojem mnenju lahko naredijo za velikega igralca. V tem je Zmago najboljši," je še povedal Prepelič, ki bi nekoč rad polnil mrežice tudi v NBA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:13 22. Marec 2012.

    Ti samo še tako naprej meči 'trojke', kakor si na All Staru. Talent pa tak...

  • 15:03 22. Marec 2012.

    @albert<br />Točno tako! To kar delajo v Olimpiji je sramota za slovensko košarko in podcenjevanje mladih slovenskih košarkašev. Igrajo tretjerazredni …

  • 14:47 22. Marec 2012.

    Namesto, da bi Olimpija vzela domače talente raje uvaža tujce ( Bertrans) ki so kao nadarjeni potem pa ni nič …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.