Španski mediji: Velikanski Dončić!

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski košarkar Luka Dončić si z odličnimi predstavami v dresu Real Madrid utira pot med košarkarske legende.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkar Luka Dončić je znova poskrbel, da španski mediji o njem pišejo o superlativih. 'Velikanski Dončić', 'Otrok čudo', 'Zgodovinski Luka' in 'Dončić, novi fenomen' so le nekateri od zapisov, potem ko je 17-letni Ljubljančan postal najmlajši MVP kroga prve španske lige.

Dončić, ki bo 18. rojstni dan praznoval konec februarja 2017, je k zmagi Real Madrida je prispeval 23 točk, enajst podaj in štiri skoke, kar mu je naneslo statistični indeks 34. S tem je postal najmlajši najkoristnejši igralec lige Endesa, hkrati pa tudi najmlajši košarkar z 'dvojnim dvojčkom' v španskem prvenstvu.

Real Madrid, ki vodi v španskem prvenstvu, je v desetem krogu premagal Fuenlabrado z 92:76. Dončić je bil najboljši strelec tekme ob metu 8:10 za dve točki, 2:4 izza polkroga in 1:1 s črte prostih metov. Pri Realu je imel dvomestno število točk le še Jaycee Carroll (12).

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.