Šport > Košarka
64 ogledov

Španski mediji: Velikanski Dončić!

Luka Dončić CSKA Moskva Real Madrid EPA
Slovenski košarkar Luka Dončić si z odličnimi predstavami v dresu Real Madrid utira pot med košarkarske legende.

Slovenski košarkar Luka Dončić je znova poskrbel, da španski mediji o njem pišejo o superlativih. 'Velikanski Dončić', 'Otrok čudo', 'Zgodovinski Luka' in 'Dončić, novi fenomen' so le nekateri od zapisov, potem ko je 17-letni Ljubljančan postal najmlajši MVP kroga prve španske lige.

Dončić, ki bo 18. rojstni dan praznoval konec februarja 2017, je k zmagi Real Madrida je prispeval 23 točk, enajst podaj in štiri skoke, kar mu je naneslo statistični indeks 34. S tem je postal najmlajši najkoristnejši igralec lige Endesa, hkrati pa tudi najmlajši košarkar z 'dvojnim dvojčkom' v španskem prvenstvu.

Real Madrid, ki vodi v španskem prvenstvu, je v desetem krogu premagal Fuenlabrado z 92:76. Dončić je bil najboljši strelec tekme ob metu 8:10 za dve točki, 2:4 izza polkroga in 1:1 s črte prostih metov. Pri Realu je imel dvomestno število točk le še Jaycee Carroll (12).

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.