Španski tožilci ostro nad Eto'oja

Foto: EPA
Foto: EPA
Španski tožilci zaradi domnevne utaje davkov zahtevajo desetletno zaporno kazen za nekdanjega vrhunskega nogometnega napadalca Samuela Eto'oja. Od Kamerunca zahtevajo še plačilo 18 milijonov evrov kazni.
Oglej si celoten članek

Tožilstvo Samuela Eto'oja obtožuje, da je ustanovil vrsto podjetij za izogibanje plačilu davkov v dobrih desetih letih, ko je igral v Španiji (Real Madrid, Leganes, Espanyol, Mallorca, Barcelona).

Glavne obtožbe zadevajo družbo, ki jo je Eto'o ustanovil leta 2006 in z njo "skril" približno štiri milijone evrov, ki bi jih moral plačati španski davkariji. Datum začetka procesa še ni določen.

V težavah s špansko davkarijo sta se znašla tudi zvezdnika Barcelone Lionel Messi in Neymar, ki so ju v zadnjem obdobju preiskovali zaradi domnevnih davčnih nepravilnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.