Spektakularen uvod v angleško ligaško sezono

Foto: EPA
Foto: EPA
V najmočnejši angleški nogometni ligi je bilo odigrano uvodno srečanje sezone 2017/18.
Oglej si celoten članek

V tekmi, polni preobratov, je Arsenal z dvema poznima goloma ugnal Leicester City (4:3). Srečanje je ponudilo obilo razburjenja in je lepa najava nove sezone.

Gledalci so na noge skočili že v drugi minuti, z glavo je efektno zadel Alexandre Lacazette. Veselje domačih ni trajalo dolgo, slabo reakcijo Petra Čecha ob predložku je z golom iz bližine izkoristil Shinji Okazaki.

Po pol ure igre so gostje povedli, ostro podajo Marca Albrightona je v mrežo preusmeril Jamie Vardy. Arsenal je izenačil tik pred polčasom, po nesebični asistenci Seada Kolašinca je zabil Danny Welbeck.

V 56. minuti novo vodstvo prvakov iz leta 2016 - s kota je podal Riyad Mahrez, z glavo je bil natančen Vardy. V zadnjem delu igre so aktualni zmagovalci FA pokala pritiskali in v 83. minuti zasluženo izenačili, po podaji Granita Xhake je mirnost ohranil rezervist Aaron Ramsey

Le dve minuti kasneje je padla odločitev: kot je izvajal Xhaka, najvišji pa je bil še en rezervist - Olivier Giroud, in s pomočjo prečke Londončanom prinesel tri točke.

Premier League, 1. kolo:

Arsenal - Leicester City 4:3 (2:2)
Lacazette 2., Welbeck 45., Ramsey 83., Giruod 85.; Okazaki 5., Vardy 29., 56.

Sobota:
Watford - Liverpool
Chelsea - Burnley
Everton - Stoke City
Southampton - Swansea City
Crystal Palace - Huddersfield
West Brom - Bournemouth
Brighton & Howe Albion - Manchester City

Nedelja:
Newcastle United - Tottenham
Manchester United - West Ham United

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.