Šport > Nogomet
385 ogledov

Spektakularen uvod v angleško ligaško sezono

Arsenal Leicester City EPA
V najmočnejši angleški nogometni ligi je bilo odigrano uvodno srečanje sezone 2017/18.

V tekmi, polni preobratov, je Arsenal z dvema poznima goloma ugnal Leicester City (4:3). Srečanje je ponudilo obilo razburjenja in je lepa najava nove sezone.

Gledalci so na noge skočili že v drugi minuti, z glavo je efektno zadel Alexandre Lacazette. Veselje domačih ni trajalo dolgo, slabo reakcijo Petra Čecha ob predložku je z golom iz bližine izkoristil Shinji Okazaki.

Po pol ure igre so gostje povedli, ostro podajo Marca Albrightona je v mrežo preusmeril Jamie Vardy. Arsenal je izenačil tik pred polčasom, po nesebični asistenci Seada Kolašinca je zabil Danny Welbeck.

V 56. minuti novo vodstvo prvakov iz leta 2016 - s kota je podal Riyad Mahrez, z glavo je bil natančen Vardy. V zadnjem delu igre so aktualni zmagovalci FA pokala pritiskali in v 83. minuti zasluženo izenačili, po podaji Granita Xhake je mirnost ohranil rezervist Aaron Ramsey

Le dve minuti kasneje je padla odločitev: kot je izvajal Xhaka, najvišji pa je bil še en rezervist - Olivier Giroud, in s pomočjo prečke Londončanom prinesel tri točke.

Premier League, 1. kolo:

Arsenal - Leicester City 4:3 (2:2)
Lacazette 2., Welbeck 45., Ramsey 83., Giruod 85.; Okazaki 5., Vardy 29., 56.

Sobota:
Watford - Liverpool
Chelsea - Burnley
Everton - Stoke City
Southampton - Swansea City
Crystal Palace - Huddersfield
West Brom - Bournemouth
Brighton & Howe Albion - Manchester City

Nedelja:
Newcastle United - Tottenham
Manchester United - West Ham United

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.