Šport > Nogomet
207 ogledov

Londonski derbi odločili streli z bele točke

Sead Kolašinac Arsenal EPA
Prva lovorika sezone v Angliji je pripadla nogometašem Arsenala.

Na Wembleyu je bil odigran FA Community Shield, po tradiciji sta se udarila državni prvak - Chelsea ,in zmagovalec FA pokala - Arsenal. Po rednem delu je bil izid izenačen (1:1), tako da so odločali streli z bele točke, v tem elementu so bili boljši "topničarji".

Obe ekipi sta se predstavili brez številnih nosilcev igre, še posebej Arsenal je nastopil brez večine igralcev iz prve postave. 

Po prvih 45 minutah golov ni bilo, takoj na začetku nadaljevanja pa je po podaji Garyja Cahilla za Chelsea iz bližine zabil Victor Moses.

V 80. minuti je bil v vrstah modrih po neprevidnem štartu izključen Pedro, to pa je Arsenal hitro izkoristil, po prostem strelu Granita Xhake je z glavo zadel Sead Kolašinac.

Streli z bele točke so potekali na način, da je Chelsea izvajal prvi strel, nato dva Arsenal, pa spet dva Chelsea ... Bolje so se znašli igralci iz severnega Londona, štirje so zadeli, medtem ko sta pri Chealseju zgrešila Thibaut Courtois in Álvaro Morata

Za Arsenal je to tretji superpokal v zadnjih štirih letih.

FA Community Shield:

Arsenal - Chelsea 5:2* (1:1, 0:0)
Kolašinac 82; Moses 46.
RK: Pedro (Chelsea) 80.

* - po streljanju enajstmetrovk

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice