Šport > Nogomet
2791 ogledov

Kitajske oblasti razmišljajo o izgonu Chelseaja

Kenedy
Član Chelseaja je z objavami na socialnih omrežjih ujezil kitajske oblasti.

Londonskemu Chelseaju grozi prepoved obiska Kitajske. Vse skupaj je zakuhal brazilski nogometaš Kenedy s svojimi objavami na instagramu. Klub je nogometaša, ki je ujezil azijske ljubitelje nogometa, že finančno kaznoval. Enaindvajsetletni Brazilec je na svojem instagramu namreč objavil fotografijo iz svoje hotelske sobe s podpisoma 'Porra China' (jeb... Kitajsko; op. p.) in fotografijo kitajskega varnostnika ob kateri je pripisal 'Acorda China Vacilao' (zbudi se kitajski idiot; op.p).

Zaradi vedenja svojega nogometaša so se pri Chelseaju opravičili, a to morda ne bo zadoščalo. Po nekaterih informacijah naj bi kitajske oblasti razmišljale o prepovedi vstopa v državo londonskemu klubu, vlada pa je medijem naročila 'umik vseh novic o Chelseaju z njihovih spletnih strani in aplikacij'.

"Kenedyjevo dejanje je bila napaka iz katere se bo veliko naučil. Njegovo vedenje ne predstavlja razmišljanja celotne ekipe in ni v skladu z visokimi pričakovanji, ki jih ima klub do svojih mladih nogometašev. Bil je strogo kaznovan. Chelsea se za vse skupaj iskreno opravičuje. V klubu spoštujemo in občudujemo Kitajsko in naše tukajšnje navijače. Negativne posledice objav so nas šokirale in užalostile. Še enkrat se opravičujemo za bolečino, ki smo jo prizadeli kitajskim navijačem in vsem prebivalcem Kitajske," so za kitajsko javnost zapisali Londončani.

Kljub opravičilu, je bil odgovor glavnega časopisa nad katerim bdi komunistična partija Kitajske nespravljiv. V The People’s Daily so tako zapisali: "Najboljše bi bilo, če bi vi povzročitelji težav zaprli usta. Če ne morete spoštovati drugih, si tudi sami ne boste pridobili spoštovanja. Gostoljubni prebivalci Kitajske si ne želijo takšnih gostov. Chelsea bo v prihodnosti obravnavan kot  'persona non grata' (nezaželena oseba; op. p.)."

Če bodo kitajske oblasti potrdile Chelseajev 'izgon' iz države, bi to pomenilo precejšen finančen minus za londonski klub. Kopica evropskih klubov se je namreč v zadnjih letih posvetila ogromnemu kitajskemu trgu, prav zaradi tega je poskočilo število predsezonskih turnej po Kitajski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.