Šport > Nogomet
289 ogledov

Zapravil rekordnih 220 milijonov, a še ni rekel zadnje besede

manchester city pep guardiola EPA
Trener Manchester Cityja Pep Guardiola je potrdil, da njegova ekipa še vedno išče potencialne nove nogometaše, potem ko je do zdaj zapravila že več kot 220 milijonov evrov in s tem postavila absolutni rekord v Premier League.

Zasedba iz Manchestra se je letos okrepila s številnimi znanimi imeni, kot so Benjamin Mendy, Bernardo Silva, Kyle Walker, Ederson, Danilo in Douglas Luiz, vendar vodstvo kluba še ni pripravljeno zapreti denarnice, saj se v zadnjem času pojavljajo vedno močnejše govorice, da se za prestop dogovarjajo še z dvema igralcema, in sicer s Čilencem Alexisom Sanchezom iz Arsenala ter monaškim najstniškim zvezdnikom Kylianom Mbappejem.

Kylian Mbappe | Avtor: EPA EPA
Slednji je na njihovem radarju že vso poletje, kljub temu pa je vedno bolj verjetno, da bo Francoz oblekel dres Real Madrida, ki naj bi bil za 18-letnika pripravljen odšteti rekordnih 180 milijonov evrov.

Pred sredinim dvobojem z Real Madridom v Los Angelesu Guardiola ni želel komentirati govoric o nakupu morebitnega novega napadalca, je pa potrdil, da so možnosti še vedno odprte. "V ekipi imamo že zdaj dva odlična napadalca, Gabriela Jesusa in Sergia Aguera. Bomo videli," je bil skrivnosten Španec.

Šestinštiridesetletni nekdanji trener Barcelone in Bayerna je komentiral tudi sklenitev pogodbe z Mendyjem, ki se je prejšnji teden preselil iz Monaca na stadion Etihad za 58 milijonov evrov. Triindvajsetletnik zaradi poškodbe še ne bo mogel stopiti na igrišče, vseeno pa je Guardiola z njegovim nakupom zadovoljen.

"Je vsestranski igralec. Ker je še mlad, smo morali plačati zanj malce več. Bo pa tako del naše ekipe še naslednjih pet oziroma šest let," je v zvezi s tem dejal Guardiola.

Na vprašanja novinarjev, zakaj je City v letošnjem poletnem prestopnem roku zapravil 130 milijonov za izključno tri igralce, je Guardiola odločno odvrnil: "Manchester City že sedem let ni investiral v nove branilce, vsi dosedanji igralci so bili stari že 30 oziroma 31 let. Odločili smo se, da ekipo pomladimo, potrudili smo se pripeljati najboljše ta trenutek."

Ali so bili novi odmevni nakupi dobro zapravljen denar, bo znano že 12. avgusta, ko se na Otoku začenja nova sezona v najmočnejšem ligaškem tekmovanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice