Šport > Nogomet
219 ogledov

Zaradi Mbappeja Fifa lahko kaznuje klube

Kylian Mbappe EPA
Pri Monacu so nezadovoljni s početjem velikih klubov.

Pri Fifi imajo zapisano pravilo, ki govori, da mora "klub, ki želi skleniti sodelovanje z novim igralcem, o tem pisno obvestiti nogometašev klub še preden se začne z njim pogajati o pogodbi". A največji evropski klubi se tega nemalokrat ne držijo, tako je tudi v primeru čudežnega dečka Kyliana Mbappeja.

Monaco je v izjavi zapisal, da so 'pomembni evropski klubi" stopili v stik z 18-letnim francoskim reprezentantom brez dovoljenja kluba. Francoski prvak lahko od Fife zdaj zahteva disciplinske ukrepe, nepravilnosti pa sta po mnenju medijev do zdaj obtožena Monacov ligaški tekmec PSG in Manchester City, ki ga je prav francoski prvoligaš v minuli sezoni izločil iz lige prvakov..

Za napadalca, ki je v minuli sezoni zabil 26 golov v 44 nastopih za Monaco in je tako klubu iz kneževine pomagal do prvega francoskega državnega naslova v zadnjih letih, se sicer zanimajo številni klubi, kot najresnejša kandidata za nujegov podpis sta se v preteklih mesecih omenjala Real Madrid in Arsenal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.