Šport > Nogomet
392 ogledov

Pri PSG pripravljeni plačati 222 milijonov

neymar barcelona EPA
Pri bogatem pariškem klubu so pripravljeni plačati odkupno klavzulo v Neymarjevi pogodbi.

V tem poletju bi lahko prišlo do novega rekorda pri prestopih nogometašev. Za tega naj bi poskrbel PSG, ki je Barceloni pripravljen plačati neverjetnih 222 milijonov evrov, toliko znaša odkupna klavzula za brazilskega zvezdnika Neymarja. A Brazilec mora prej jasno sporočiti, da je pripravljen zapustiti katalonski klub.

Kar nekaj evropskih medijev se je razpisalo, da je napadalec odločen zapustiti Barcelono. Po zapisu v Sportu je Neymar nezadovoljen s svojo vlogo v klubu, kjer je prva violina še vedno Lionel Messi. Prav želja, da bi postal prvi igralec enega izmed velikanov, naj bi zbudila zanimanje pri Manchester Unitedu, Manchester Cityju in Paris Saint-Germainu, pri slednjem pa so tudi pripravljeni odšteti rekordno vsoto. Neymar je bil sicer največji krivec za poraz Parižanov v Ligi prvakov, ko so Katalonci zaostanek z 0:4 s prve tekme nadoknadili z domačo zmago z izidom 6:1.

Poleg 222 milijonov, ki bi jih prejela Barcelona, bi PSG na leto Neymarju plačal 30 milijonov evrov ter k temu dodal še bonuse, so zapisali pri Marci. S tem bi se uvrstil med najbolj plačane nogometaše na svetu. A ponudbo bodo Parižani Kataloncem poslali šele potem, ko bo igralec sam potrdil, da je pripravljen zapustiti dosedanji klub.

Prav to naj bi lani preprečilo Brazilčev prestop v Francijo, ko sta se Neymar in njegov oče že pogovarjala z vodilnimi možmi pariškega kluba. Pogovore je priznal tudi napadalec, a se je takrat odločil za zvestobo Barceloni. Po mnenju nekaterih si je še po eni sezoni v Messijevi senci zdaj premislil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.