Šport > Nogomet
408 ogledov

Barcelona pripeljala drago okrepitev

Nelson Semedo EPA Nelson Semedo.
Katalonski nogometni velikan Barcelona je sklenil nov bogat posel.

Španski podprvaki so sporočili, da so se s portugalsko Benfico dogovorili za selitev mladega bočnega branilca Nelsona Semeda, ki bo, ko bo danes opravil zdravniški pregled, sklenil petletno pogodbo.

Barcelona sicer ni sporočila podrobnosti pogodbe, toda katalonski športni časnik Mundo Deportivo je poročal, da je prestop vreden 30 milijonov evrov. Poleg tega pa bo Benfica, dosedanji klub 23-letnega portugalskega reprezentanta, dobila še nekaj milijonov evrov bonusov.

Če te številke držijo, bo Semedo druga najdražja Barcelonina okrepitev na mestu branilca po Daniju Alvesu, njegov prestop iz Seville leta 2008 je bil vreden 36 milijonov evrov.

lionel messi Podaljšal Šport Toliko bo zaslužil na teden

Za Barcelono je Semedo tretja pomembna okrepitev pred novo sezono, upoštevajoč seveda tudi podaljšanje s prvim zvezdnikom Lionelom Messijem do leta 2021; pred Semedom se je za dve leti na Camp Nou preselil njen nekdanji igralec in dosedanji napadalec Evertona Gerard Deulofeu.

Semedo je v zadnjih dveh sezonah za Benfico odigral 63 tekem, dosegel pa dva gola v ligaških tekmovanjih in enega v ligi prvakov. V prejšnji sezoni je bil s tem klubom tako pokalni kot državni prvak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.