Šport > Nogomet
79 ogledov

Pri Cityju porabili novih 40 milijonov

Ederson Profimedias
V Manchester se iz Lizbone seli vratar Ederson.

Brazilski vratar Ederson Moraes, ki je v Benfico prišel leta 2015, bo svojo kariero nadaljeval v Manchester Cityju. Za 23-letnega vratarja bo ekipa, ki jo vodi Španec Pep Guardiola, plačala 40 milijonov evrov.

Leta 2001 je Juventus za prestop Gianluigija Buffona Parmi plačal 52 milijonov evrov, kar je še vedno najdražji prestop kakšnega vratarja iz kluba v klub, prestop Edersona v Manchester City pa je zdaj na drugem mestu.

Ederson je na Portugalskem tri leta branil za Rio Ave, nato pa je leta 2015 za 500 tisoč evrov prestopil v Benfico, s katero je letos v četrtfinalu lige prvakov izpadel proti Bayernu.

Manchester City je sicer že pred dnevi zapravil 49 milijonov evrov za portugalskega vezista BernardaSilvo. Guardiola je očitno dobil zeleno luč za veliko prenovo moštva. V Cityju so na izhodnih vratih Španec Jesús Navas, Francoz Gaël Clichy, Argentinec Willy Caballero, Francoz Bacary Sagna in Argentinec Pablo Zabaleta, s katerimi v Cityju ne bodo podaljšali njihovih pogodb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.