Šport > Nogomet
54 ogledov

Enrique hvaležen "vesoljcu" Messiju

luis enrique EPA
S pokalno lovoriko se je v Barceloni končalo triletno obdobje Luisa Enriqueja.

Barcelona je v finalu španskega pokala Copa del Rey premagala Deportivo Alaves in se veselila 29. pokalne lovorike. Na madridskem stadionu Vicente Calderón je znova blestel Lionel Messi, ki je dosegel zadetek in podajo. Poleg argentinskega superzvezdnika sta se med strelce vpisala še Neymar in Paco Alcacer.

luis enrique | Avtor: Profimedias Profimedias
"Messi je izvenzemeljski v vseh pogledih in veliko srečo imam, da sem lahko užival v njegovi najboljši oziroma eni najboljših izvedb," je Argentinca po tekmi pohvalil španski strateg.

"On je nedvomno številka ena in zato je potrebno nadzorovati vse prvine igre in biti fizično zelo močan. Lepo skrbi zase in od njega lahko pričakujete še veliko," je napovedal Enrique.

47-letnik ne vem, kaj bo počel v prihodnosti, izključena pa ni niti selitev v drugo športno panogo. "Ne vem. Odprt sem za vse možnosti, morda celo menjavo športa," je povedal.

Enrique se z devetimi lovorikami nahaja na tretjem mestu lestvice najuspešnejših trenerjev Barcelone. Pred njim sta samo Johann Cruyff (11) in Pep Guardiola (14). Odločitve, da zapusti katalonskega velikana, ne obžaluje.

"Vesel sem, da sem pred meseci sprejel to odločitev. Vse se je dobro izšlo zame in za ekipo. Ta služba je zelo zahtevna in po nekaj časa terja svoj davek. Nisem žalosten, še posebej ker smo osvojili devet pokalov od možnih 13," je zaključil Enrique.

luis enrique | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.