Šport > Nogomet
105 ogledov

Guardiola razjezil navijače Barcelone

Eric Garcia Martret Reševalni pas/Twitter
Selitev mladega nogometaša iz Katalonije v Anglijo je dvignila veliko prahu.

Ime Eric García Martret na mednarodni nogometni sceni še ni prodrlo v ospredje, glede na boj za njegove usluge pa mladeniča čaka lepa prihodnost.

Gre za 16-letnega branilca, ki se je nogometnih veščin naučil pri Barceloni, zaradi sloga igre pa so ga v Kataloniji že označili za naslednika dolgoletnega stebra obrambe Gerarda Piquéja.

Pri Blaugrani so ga želeli že v naslednjih mesecih priključiti prvi ekipi, a zaradi španske zakonodaje z njim ne bi mogli podpisati profesionalne pogodbe do njegovega 17. rojstnega dne, tega bo praznoval 9. januarja.

Obljuba triletne pogodbe

Garcíino kakovost so opazili tudi drugi klubi, najbolj mamljivo ponudbo pa je obetavnemu branilcu očitno predstavil Manchester City oziroma njegov manager Pep Guardiola.

Po poročanju katalonskega Sporta je zastopnik Garcíe, sicer tudi člana španske reprezentance U17, obvestil Barcelono, da njegov klient ne bo podpisal nove pogodbe s svojim matičnim klubom. In krivec za to naj bi bil po poročanju Sporta prav Guardiola, ki je Garcíi obljubil takojšnjo priključitev članski ekipi Manchester Cityja in triletno pogodbo, s katero bi si mladenič zagotovil milijon evrov.

Novica razumljivo ni naletela na najboljši odziv v katalonski javnosti, ki je potezo nekdaj oboževanega Guardiole označila za neprimerno, celo izdajalsko. 

Eric García bi tako lahko šel po poti Cesca Fàbregasa, tudi on je do svoje prve prave zaposlitvene pogodbe prišel v Angliji pri Arsenalu, potem ko po španski zakonodaji še ni bil dovolj star za vstop med profesionalce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.