Šport > Nogomet
116 ogledov

Leiva v Rim, Schmeichel dobil konkurenco

Lucas Leiva Lucas Leiva.
Na nogometnem tržišču vsak dan prinese nekaj odmevnih prestopov.

Nekdanji brazilski nogometni reprezentant Lucas Leiva po desetih letih zapušča Liverpool in se seli k italijanskemu Laziu. Razlog odhoda tiči v dejstvu, da 30-letni defenzivni zvezni igralec, ki ima poleg brazilskega tudi italijansko državljanstvo, v zadnjem času pri angleškem velikanu ni dobival veliko priložnosti za igro. Lazio bo Angležem plačal 5,7 milijona evrov odškodnine.

"Ni mi lahko. Najlažje bi bilo ostati v Liverpoolu, toda bolj ali manj je jasno, da bi sedel na klopi. To pa bi bilo nasprotno od športnih in tekmovalnih načel," je dejal Lucas, ki je za brazilsko reprezentanco A odigral 22 tekem, a zadnjo pred desetimi leti, ko je tudi prestopil k Liverpoolu. Z brazilsko olimpijsko reprezentanco je leta 2008 osvojil bron na olimpijskih igrah v Pekingu.

Jakupović med lisjaki

Zdaj že nekdanji angleški nogometni prvak Leicester City je v svoje vrste zvabil še enega vratarja. Triletno pogodbo z njim je podpisal Eldin Jakupović. Bošnjak s švicarskim potnim listom je prestopil iz Hull Cityja, ki je v lanski sezoni izpadel iz elitne angleške lige. Dvaintridesetletni Jakupović, rojen v Prijedoru, je podpisal triletno pogodbo. Višine odškodnine zanj niso sporočili.

Pri Leicestru najbrž na mestu vratarja ne bo prva izbira, saj gol ekipe uspešno brani Danec Kasper Schmeichel. "Boril se bom po svojih najboljših močeh, Kasperja bom silil k še boljšemu delu, verjamem pa, da bom dočakal tudi svojo priložnost. Zdrava konkurenca je vedno dobrodošla," je ob podpisu pogodbe dejal Jakupović, ki je po sklenjenem poslu takoj odpotoval v Hongkong, kjer se ekipa trenutno nahaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.