Spet s Contejem: Pirlo ostaja med Azzuri

Foto: EPA
Foto: EPA
Izkušeni vezist torinskega Juventusa bo kljub 35 letom še naprej nastopal za izbrano vrsto Italije. ki jo po novem vodi njegov nekdanji klubski trener Antonio Conte.
Oglej si celoten članek

Nosilec igre italijanskega nogometnega prvaka Juventusa in zvezdnik reprezentance Andrea Pirlo je napovedal, da bo še naprej na voljo selektorju Azzurrov Antoniu Conteju, če ga bo ta potreboval v kvalifikacijah za Euro 2016, poroča goal.com.

Pirlo je sprva načrtoval, da se bo od dresa z državnim grbom poslovil že po minulem mundialu v Braziliji. Petintridesetletni vezist si je na prijateljski tekmi z Milanom pred začetkom SerieApoškodoval desni kolk, tako da je sicer do oktobra na prisilnem počitku.

"Všeč mi je, kakšno ekipo imamo"

"S Contejem sva opravila pogovor in pristal sem na to, da še naprej pomagam italijanski nogometni reprezentanci. Všeč mi je, kakšno ekipo imamo, vloženo delo na področju taktike že začenja kazati rezultate," je dejal izkušeni nogometaš, ki je s Contejem sodeloval že pri Juventusu.

Pirlo je za italijansko reprezentanco odigral 112 tekem in dosegel 13 golov. Nastopil je na treh evropskih in treh svetovnih prvenstvih, tudi leta 2006, ko so Azzurri osvojili naslov prvaka, ter dveh pokalih konfederacij.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.