Špik in Čop dobila resnega tekemca

Foto: Žurnal24 Rob Waddel se je že okitil z zlato olimpijsko medaljo.
Slovenska veslača Luka Špik in Iztok Čop sta med dvojnimi dvojci dobila hudo konkurenco za olimpijsko medaljo v novozelandskem paru Rob Waddell-Nathan Cohen.
Oglej si celoten članek

Novozelandski veslač Rob Waddell, nekdanji svetovni in olimpijski prvak v enojcu, bo namreč za letošnje olimpijske igre v Pekingu sedel v dvojnega dvojca skupaj z Nathanom Cohenom. Waddell, ki je leta 2000 na olimpijskih igrah v Sydneyju prepričljivo osvojil naslov olimpijskega prvaka v enojcu, na letošnjih novozelandskih kvalifikacijah ni premagal rojaka Mahea Drysdalea. Tekmeca sta se pomerila na treh regatah, aktualni svetovni prvak Drysdale je slavil na dveh preizkušnjah in si tako priboril prestižni olimpijski nastop v enojcu.

Waddell, ki je po Sydneyju vesla za nekaj časa postavil v hangar, se je medtem ukvarjal tudi z jadranjem, v pokalu America's Cup je leta 2003 in 2007 tekmoval na novozelandski jadrnici. Novozelandski dvojni dvojec ima nastop v Pekingu že zagotovljen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.