Šport
2 ogledov

Špik in Čop dobila resnega tekemca

Rob Waddel se je že okitil z zlato olimpijsko medaljo. Žurnal24 main
Slovenska veslača Luka Špik in Iztok Čop sta med dvojnimi dvojci dobila hudo konkurenco za olimpijsko medaljo v novozelandskem paru Rob Waddell-Nathan Cohen.

Novozelandski veslač Rob Waddell, nekdanji svetovni in olimpijski prvak v enojcu, bo namreč za letošnje olimpijske igre v Pekingu sedel v dvojnega dvojca skupaj z Nathanom Cohenom. Waddell, ki je leta 2000 na olimpijskih igrah v Sydneyju prepričljivo osvojil naslov olimpijskega prvaka v enojcu, na letošnjih novozelandskih kvalifikacijah ni premagal rojaka Mahea Drysdalea. Tekmeca sta se pomerila na treh regatah, aktualni svetovni prvak Drysdale je slavil na dveh preizkušnjah in si tako priboril prestižni olimpijski nastop v enojcu.

Waddell, ki je po Sydneyju vesla za nekaj časa postavil v hangar, se je medtem ukvarjal tudi z jadranjem, v pokalu America's Cup je leta 2003 in 2007 tekmoval na novozelandski jadrnici. Novozelandski dvojni dvojec ima nastop v Pekingu že zagotovljen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.