Špilak do zmage v španski Estelli

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski kolesar Simon Špilak je na enodnevni dirki za VN Miguela Induraina dokazal izvrstno formo. Prekmurec, član ruske ekipe Katjuša, je namreč 181,3 kilometra dolgo dirko v španski Estelli dobil, potem ko je bežal od 26. kilometra naprej.
Oglej si celoten članek

Špilak je bil najprej član ubežne skupine, 53 kilometrov pred ciljem pa je napadel soubežnike in na cilj, ki je bil na vrhu zadnjega vzpona, prišel sam. Njegovi sotrpini v begu so omagali, drugo mesto je tako zasedel domačin Igor Anton, zaostal je minuto in 32 sekund, tretji je bil Američan Peter Stetina, četrti pa Španec Alejandro Valverde.

Za 26-letnega Slovenca je to četrta zmaga v profesionalni karieri, prva po letu 2010, ko je dobil dirko po Romandiji. "Zelo sem vesel te zmage. Je moja prva v dresu Katjuše, v ekipi smo zadovoljni tudi zaradi dejstva, da smo ubranili lansko zmago Daniela Morena. Dirka je bila spektakularna. Ko sem videl, da drugim v ubežni skupini popuščajo moči, sem napadel. Res sem v odlični formi," je dejal Špilak, ki je dobil tudi seštevek gorskih ciljev, v seštevku letečih ciljev je bil drugi, njegova Katjuša pa je zmagala tudi v ekipni konkurenci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.