Spins zavrača navedbe NZS

Foto: Žurnal24
Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije se je odzval na navedbe NZS. V sporočilu so pri Spinsu zapisali, da sindikat v imenu reprezentantov zavrača navedbe predsednika NZS.
Oglej si celoten članek

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (Spins) se je konec tedna odzval na petkovo poročanje spletnega portala 24ur.com in v sporočilu za javnost zavrnil navedbe Nogometne zveze Slovenije (NZS), s katerimi ta opravičuje odvzem nadomestil slovenskim reprezentantom.

V sporočilu so pri Spinsu zapisali, da sindikat v imenu reprezentantov zavrača navedbe predsednika NZS, s katerimi opravičuje odvzem nadomestil in katerih edini namen je, da omajejo ugled slovenske reprezentance, ki je v tem trenutku uvrščena na najvišjem mestu Fifine lestvice.

Reprezentanti predsedniku NZS nikoli niso obljubili, da v razgovore z NZS ne bodo vključevali Spinsa, saj imajo vso pravico, da so člani sindikata ter da jih ta zastopa, če si to želijo, vsako pogojevanje te pravice s strani predsednika NZS je protiustavno in protizakonito, piše v sporočilu za javnost.

Spins zanika, da je Robert Koren kot kapetan in predstavnik reprezentantov na sestanku s predsednikom NZS v Birminghamu 9. marca letos temu obljubil, da bodo reprezentanti organiziranim navijačem namenili finančno pomoč v znesku 50.000 evrov. Koren je po navedbah Spinsa takrat le zatrdil, da bo predlog predsednika NZS prenesel reprezentantom ter ga o njihovi odločitvi naknadno obvestil.

Da so besede kapetana reprezentance resnične, lahko potrdi tudi selektor reprezentance Matjaž Kek, ki je prisostvoval sestanku, so zapisali v Spinsu in dodali, da so se reprezentanti pozneje odločili, da navijačev ne bodo "kupovali" z denarjem, temveč s svojimi predstavami in odnosom na igrišču; odločili so se, da bodo enkrat višji znesek od predlaganega, 110.000 evrov, namenili v humanitarne in dobrodelne namene.

Spins je še zapisal, da podtikanja s strani predsednika NZS še dodatno krepijo enotnost med reprezentanti, ki preko sindikata predstavnike NZS še enkrat pozivajo k ureditvi razmer v okviru socialnega dialoga in ne v medijih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.