Šport > Nogomet
21 ogledov

Spins zavrača navedbe NZS

Žurnal24 main
Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije se je odzval na navedbe NZS. V sporočilu so pri Spinsu zapisali, da sindikat v imenu reprezentantov zavrača navedbe predsednika NZS.

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (Spins) se je konec tedna odzval na petkovo poročanje spletnega portala 24ur.com in v sporočilu za javnost zavrnil navedbe Nogometne zveze Slovenije (NZS), s katerimi ta opravičuje odvzem nadomestil slovenskim reprezentantom.

V sporočilu so pri Spinsu zapisali, da sindikat v imenu reprezentantov zavrača navedbe predsednika NZS, s katerimi opravičuje odvzem nadomestil in katerih edini namen je, da omajejo ugled slovenske reprezentance, ki je v tem trenutku uvrščena na najvišjem mestu Fifine lestvice.

Reprezentanti predsedniku NZS nikoli niso obljubili, da v razgovore z NZS ne bodo vključevali Spinsa, saj imajo vso pravico, da so člani sindikata ter da jih ta zastopa, če si to želijo, vsako pogojevanje te pravice s strani predsednika NZS je protiustavno in protizakonito, piše v sporočilu za javnost.

Spins zanika, da je Robert Koren kot kapetan in predstavnik reprezentantov na sestanku s predsednikom NZS v Birminghamu 9. marca letos temu obljubil, da bodo reprezentanti organiziranim navijačem namenili finančno pomoč v znesku 50.000 evrov. Koren je po navedbah Spinsa takrat le zatrdil, da bo predlog predsednika NZS prenesel reprezentantom ter ga o njihovi odločitvi naknadno obvestil.

Da so besede kapetana reprezentance resnične, lahko potrdi tudi selektor reprezentance Matjaž Kek, ki je prisostvoval sestanku, so zapisali v Spinsu in dodali, da so se reprezentanti pozneje odločili, da navijačev ne bodo "kupovali" z denarjem, temveč s svojimi predstavami in odnosom na igrišču; odločili so se, da bodo enkrat višji znesek od predlaganega, 110.000 evrov, namenili v humanitarne in dobrodelne namene.

Spins je še zapisal, da podtikanja s strani predsednika NZS še dodatno krepijo enotnost med reprezentanti, ki preko sindikata predstavnike NZS še enkrat pozivajo k ureditvi razmer v okviru socialnega dialoga in ne v medijih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.