Splitčani nad srbske vaterpoliste s palicami in noži

Foto: PrtSc
Foto: PrtSc
Zgodba po sobotnem napadu na vaterpoliste Crvene zvezde se počasi razpleta.
Oglej si celoten članek

Vaterpoliste Crvene zvezde so v soboto med gostovanjem v jadranski ligi pri Mornarju v Splitu napadli na splitski rivi. Dva sta pobegnila, eden pa se je rešil s skokom v mrzlo morje. Najhuje jo je skupil vratar Aleksandro Kralj, ki so ga morali zaradi poškodbe glave oskrbeli v bolnišnici. Policija je tri huligane že pridržala.

Video V Splitu napadli igralce Zvezde, eden od njih skočil v morje

Po poročanju hrvaških medijev je napad huliganov, ki so se vaterpolistov iz Srbije lotili tudi s jeklenimi palicami in noži, obsodil celoten hrvaški politični vrh ter drugi iz športnega in javnega življenja sosednje države.

Dušan Vasić, Miloš Maksimović in Kralj so pred tekmo sedeli v enem izmed lokalov in pili kavo. Na zunaj sprva ni bilo videti, da so vaterpolisti Crvene zvezde, vendar je eden izmed natakarjev opazil obeležja beograjskega kluba. Sledil je besedni prepir, v kar se je vmešala skupina huliganov, ki je prišla do lokala in napadla vaterpoliste, poročajo hrvaški mediji.

Trojica je zato zbežala, eden pa je zavetje poiskal v Jadranu in tam počakal na prihod policije. "Če ne bi skočil v morje, bi me ubili," je dejal Črnogorec Kralj, ki so mu nekateri želeli pomagati iz vode, nekaj drugih pa je po navedbah internetne strani Gol vzklikalo: "Vseeno, on je četnik". Kralj naj bi imel po poročanju Slobodne Dalmacije prebito arkado.

Video Sramotno norčevanje iz umrlega Argentinca

Policija je tri napadalce pridržala in še vedno išče preostale. Ministrstvo zunanjih zadev Srbije je po poročanju srbskih medijev pripravljalo izročitev protestne note hrvaških oblastem. Te so obsodile napad na čelu s predsednico Hrvaške Kolindo Grabar Kitarović in predsednikom vlade Andrejem Plenkovićem.

Slednji je že v soboto o okoliščinah napada govoril z notranjim ministrom Davorjem Božinovićem in splitskim županom Androm Krstulovićem Oparo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 20:08 10. Februar 2019.

    To je Balkan ..tudi Slovenija.

  • 17:47 10. Februar 2019.

    Google zdaj plačuje $ 526 do $ 937 vsake tri dni za delo na spletu od doma. To delo sem …

  • 17:15 10. Februar 2019.

    golazen ustaška

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.