Spodrsljaj ga je stal trenerskega stolčka

Foto: Epa
Foto: Epa
Legendarni Gennaro Gattuso je ostal brez službe, ker se z ekipo ni uvrstil v prihodnjo sezono lige prvakov.
Oglej si celoten članek

Italijanski nogometni prvoligaš Napoli, ki je sinoči v domačem prvenstvu serie A po neodločenem izidu z Verono (1:1) ostal brez lige prvakov, je odslovil trenerja Gennara Gattusa. Predsednik neapeljskega kluba Aurelio De Laurentis je v tvitu potrdil, da se Gattuso poslavlja.

"Dragi Rino, vesel sem, da si z nami preživel dve sezoni. Hvala za tvoje delo, želimo ti veliko uspeha, kjerkoli boš nadaljeval trenersko kariero," je zapisal De Laurentis prek Twitterja.

Pri Napoliju pa so le tvitnili: "Hvala ti, mister."

Napoli je v troboju za tretje in četrto mesto v serie A zadnji krog prvenstva med Milanom, Napolijem in Juventusom potegnil kratko in ostal brez lige prvakov za prihodnjo sezono. Končal je s točko manj kot tretjeuvrščena Atalanta in četrtouvrščeni Juventus.

Gattuso je prišel v Neapelj decembra 2019, ko je nasledil slovitega Carla Ancelottija. Slednji je bil Gattusov trener, ko je ta kot nogometaš z Milanom osvojil ligo prvakov 2003 in 2007, leta 2006 pa je Gattuso z azzurri osvojil tudi svetovno prvenstvo.

Z Napolijem je kot trener osvojil italijanski pokal 2020, prvo trofejo v novi vlogi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.