Spor v evropskem parlamentu, slovenski poslanci zahtevajo opravičilo

Foto: Epa damir skomina
Vroča kri v evropskem parlamentu zaradi sojenja slovenskih sodnikov.
Oglej si celoten članek

Tekma ked danskim Midtjyllandom in praško Slavijo je poskrbela za politični zaplet v evropskem parlamentu. Njegov češki član Alexandr Vondra je namreč po dvoboju namenil kar nekaj žaljivih besed Damirju Skomini, ki se je po posredovanju VAR-a odločil za ponovno izvajanje odločilne enajstmetrovke, vse Slovence pa je Vondra na splošno označil za 'oportunistične svinje'. 

Osmerica slovenskih poslancev je v pismu zdaj zahtevala opravičilo, pobudo je dal poslanec Franc Bogovič. "Vsi smo del evropske družine. Zavzemamo se drug za drugega in pazimo drug na drugega. Za Slovence so Čehi prijatelji, ne sovražniki. Naša skupna srečanja ob pijačah, ki jih proizvajamo oboji, pivu in vinu, prinašajo številne lepe trenutke. Nasprotniki smo si zgolj v športu, kjer tekmujemo častno. Ko izgubimo, nasprotniku stisnemo roko, ker je to pošteno in športno," so zapisali slovenski poslanci.

Zaradi Skomine Češki politik: Slovenci so oportunistične svinje

"Vaše nesramne besede na Twitterju po nogometni tekmi med FC Slavia Prague in FC Midtjylland, v katerih ste Slovence označili za 'oportunistične svinje', so nizkotne in ponižujoče, a nas ne prizadenejo. V sredo niste žalili le nas, žalili ste svoje ljudi. Čehi, kot jih poznamo mi, bi se takšnega vedenja sramovali. Upamo, da se boste zamislili nad svojimi besedami in se opravičili za to nepotrebno širjenje sovraštva. S tem boste rešili čast svojega ponosnega naroda, ki si zasluži boljše zastopanje, kot ga predstavljate vi," zaključujejo poslanci.

Pismo je bilo poslano tudi predsedniku Evropskega parlamenta Davidu Sasolliju in vodjema politične skupine Evropskih konzervativcev in reformistov (ECR), član katere je Vondra, Ryszardu Legutki in Raffaeleju Fitti.

Če se poslanec še ni opravičil, pa so se za njegove besede opravičili številni Čehi.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.